Costellam de porc al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Un costellam de porc
  • 5 Alls
  • Mel
  • Salsa barbacoa
  • Mostassa de Dijon
  • Oli d'oliva
  • 2 Patates grosses
  • 1 ceba de figueres
  • 1 pebrot verd italià
  • Herbes seques al gust

4 racions

Elaboració

Salpebrem el costellam i el posem dins una safata de forn amb un raig d'oli d'oliva a sota.
En un morter aixafem 3 alls, junt amb una cullerada petita d'herbes barrejades al gust(pot ser estragó, romaní, farigola...), hi afegim un raig d'oli i ho barrejam bé.
Ho escampem per sobre la carn (n'ha de sobrar un mica per afegir al final a les patates).
En un bol petit, hi posem 5 cullerades de salsa barbacoa, 2 cullerada de mostassa, i dues cullerades de mel. Ho remenam bé, fins que quedi una salsa suau i espessa .
Amb un pinzell de cuina, pintem el costellam amb una bona capa de la barreja (hem de tenir en compte que haurem de pintar el costellam unes 5 vegades).
Tallem el pebrot i la ceba a trossos, i aixafem un parell d'alls amb pell. Ho posem pel voltant del costellam.
Escalfem el forn a 180-190 graus.
Ho deixem coure durant 60-70 minuts aproximadament. Durant aquest temps, cada 15 minuts tornarem a pintar amb la salsa que hem preparat abans, perquè vagi fent una mena de crosta.
Quan faltin uns 5 minuts per coure, hi posem la darrera capa.
Mentre es cou, tallem les patates sense pelar-les, en trossos allargats.
Les passem per la paella o la fregidora, amb temperatura de l'oli no molt alta durant 2-3 minuts.
Quan falti poc per coure la carn, les tornem a fregir, aquesta vegada amb la temperatura molt alta. Així quedaran per dins meloses i per fora cruixents.
Tallem el costellam en 3-4 trossos, i muntem el plat amb la verdura i les patates. Afegim per sobre les patates una mica de la picada que hem fet al morter amb alls i herbes.

1h 30min

Notes

Per acompanyar un bon vi negre consistent. Particularment m'hi agrada el Protos criança.
La salsa barbacoa, es pot substituir amb un bon sofregit de tomàquet casolà. Va a gustos, i depenent de si hi posem una o altra salsa de tomàquet, el resultat és diferent, però igual de gustós.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3595 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!