Costellam de porc al forn
Ingredients
- Un costellam de porc
- 5 Alls
- Mel
- Salsa barbacoa
- Mostassa de Dijon
- Oli d'oliva
- 2 Patates grosses
- 1 ceba de figueres
- 1 pebrot verd italià
- Herbes seques al gust
4 racions
Elaboració
Salpebrem el costellam i el posem dins una safata de forn amb un raig d'oli d'oliva a sota.
En un morter aixafem 3 alls, junt amb una cullerada petita d'herbes barrejades al gust(pot ser estragó, romaní, farigola...), hi afegim un raig d'oli i ho barrejam bé.
Ho escampem per sobre la carn (n'ha de sobrar un mica per afegir al final a les patates).
En un bol petit, hi posem 5 cullerades de salsa barbacoa, 2 cullerada de mostassa, i dues cullerades de mel. Ho remenam bé, fins que quedi una salsa suau i espessa .
Amb un pinzell de cuina, pintem el costellam amb una bona capa de la barreja (hem de tenir en compte que haurem de pintar el costellam unes 5 vegades).
Tallem el pebrot i la ceba a trossos, i aixafem un parell d'alls amb pell. Ho posem pel voltant del costellam.
Escalfem el forn a 180-190 graus.
Ho deixem coure durant 60-70 minuts aproximadament. Durant aquest temps, cada 15 minuts tornarem a pintar amb la salsa que hem preparat abans, perquè vagi fent una mena de crosta.
Quan faltin uns 5 minuts per coure, hi posem la darrera capa.
Mentre es cou, tallem les patates sense pelar-les, en trossos allargats.
Les passem per la paella o la fregidora, amb temperatura de l'oli no molt alta durant 2-3 minuts.
Quan falti poc per coure la carn, les tornem a fregir, aquesta vegada amb la temperatura molt alta. Així quedaran per dins meloses i per fora cruixents.
Tallem el costellam en 3-4 trossos, i muntem el plat amb la verdura i les patates. Afegim per sobre les patates una mica de la picada que hem fet al morter amb alls i herbes.
1h 30min
Notes
Per acompanyar un bon vi negre consistent. Particularment m'hi agrada el Protos criança.
La salsa barbacoa, es pot substituir amb un bon sofregit de tomàquet casolà. Va a gustos, i depenent de si hi posem una o altra salsa de tomàquet, el resultat és diferent, però igual de gustós.


Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7349 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies! no pensava que una recepta tan senzilla tingués tants vots.
Moltes gràcies amic Quim. De ben segur que la miraré.
Amic Joan, jo preparo un taboulé similiar, però enlloc de posar-hi tomàquet natural, i poso tomàquet deshidratat, al que...
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com...