Llenegues negres amb llagostins
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de llenegues
- Un quilo de llagostins de mida mitjana
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Oli d'oliva
- Conyac
- Tres porros picolats
- Una fulla de llorer
- Tres alls aixafats
- Pebre negre en pols
5 racions
Utensilis
Una cassola marinera metàl·lica
Uns estalvis
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, pelem els llagostins i els saltem en una paella amb oli d'oliva tres minuts, i tot seguit, els flamegem amb una copa de conyac, i els reservem.
A part, netegem les llenegues i les saltem en una paella salpebrades, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros picolats, els alls aixafats i la fulla de llorer. Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull durant dotze minuts.
A continuació, afegim les llenegues i els llagostins, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, si no és temporada de bolets, també la podeu fer amb llenegues en conserva.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels bolets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2012 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.