Macarrons ratllats amb tonyina i olives negres gratinats
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Pasta
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 500 grams de macarrons ratllats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- La part blanca de dos porros
- Una fulla de llorer
- Dues llaunes de tonyina de mida mitjana
- 150 grams de formatge ratllat
- 150 grams d'olives negres d'Aragó
- Mig got de vi negre
- Tres alls laminats
 5 racions
 5 racions
Utensilis
Un wok gran
Una safata refractària
Uns estalvis
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora
Elaboració
							Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els macarrons, i quan són cuits al "dente", els escorrem i els reservem untats amb una mica d'oli, perquè no s'enganxin.
Seguidament, en un wok amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els porros picolats, els alls laminats, i una fulla de llorer.
Quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, mig got de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, esmicolem la tonyina de les llaunes, les afegim en el wok, ho remenem una mica, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts.
Tot seguit, afegim els macarrons,i les olives negres, i amb l'ajuda del mànec del wok, hi donem unes voltes, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem ficar ben repartit a la safata refractària, on ho espolsarem amb força formatge ratllat, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.
														
 1h 30min
 1h 30min 
 Etiquetes: 
						Cuina de tardor
 
						Etiquetes: 
						Cuina de tardor  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2284 visites.
 2284 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Llegums i verdures
 Llegums i verdures Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  
  Altres
 Altres Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram