Petxines (zamburiñas) farcides

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Dotzena de petxines
  • 100 g de bacó fumat
  • 1 Ceba mitjana
  • 1 Pot de maionesa casolana
  • Ou
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Oli d'oliva suau
  • Sal

Elaboració

Netegem les petxines de totes les barbes i les sorres.
Rebutgem la part negra i ens quedem amb la carn blanca i el corall.
Reservem una de les closques per després omplir-la.
En una paella, hi posem una mica d'oli, i hi tirem la ceba ben picada.
Quan estigui transparent, hi afegim el bacó també picat petit i ho sofregim.
Afegim la carn de les petxines tallades per la meitat i li donem voltes.
No s'ha de coure en excés per evitar que s'assequi el marisc.
Amb aquest compost, procedim a omplir les petxines.
Amb l'ajuda d'una cullera, cobrim el farcit amb la maionesa i ho deixem refredar.
Ho arrebossem en farina, ou i pa ratllat i ho fregim en abundant oli ben calent,
únicament per la part del farciment.
Ho deixem en paper absorbent abans de servir.

40min


Recepta de cuina de Petxines (zamburiñas) farcides

Petxines (zamburiñas) farcides.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1637 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: