Mar i muntanya de bacallĂ  amb mandonguilles

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Cinc lloms de bacallĂ  dessalat d'uns 200 grams cadascun (aproximadament)
  • Un pot petit de carn de pebrots vermells
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Sofregit de tomĂ quet (el trobareu a les meves receptes)
  • Pa sec
  • Llet sencera
  • Tres alls pelats
  • Julivert picolat
  • 600 grams de carn magre de porc
  • Quatre talls de cansalada de papada sense la cotna
  • Dos ous sencers
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Dues cebes tendres picolades
  • Una fulla de llorer
  • Un got de vi blanc
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Dues safates planes metàl¡liques
Un bol de vidre gran
Una paella gran

ElaboraciĂł

Quan anem a comprar a la cansaladeria la carn magre i la cansalada, demanem que ens ho passin tot plegat per la trinxadora.
Seguidament, prepararem la pasta per les mandonguilles de la segĂźent manera: en un bol de vidre mitjĂ  amb un raig de llet, estovem el pa sec fins que estigui ben tou, l'escorrem i el fiquem en un bol de vidre gran.
A continuaciĂł, posem la barreja de carn i cansalada, un all ratllat, un polsim de julivert picolat, dos ous esclatats, un polsim de sal i pebre negre, i amb les mans ben netes ho barregem, i tot seguit ho fiquem a la nevera un parell d'hores, abans de fer les mandonguilles.
A part, enfarinem els lloms de bacallĂ  i els fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que estiguin ben daurats, i els reservem en una safata plana amb un full de paper de cuina per treure l'excĂŠs d'oli.
Seguidament, en una cassola de terrissa gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim : les cebes picolades, tres alls aixafats, i una fulla de llorer, fins que estigui tot ben sofregit, i llavors hi afegim tres cullerots de sofregit de tomĂ quet i dues cullerades de carn de pebrots vermells, i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A part, fem les mandonguilles d'una mida mĂŠs aviat mitjana, les enfarinem i en una paella amb un raig d'oli d'oliva, les anem fregint fins que estiguin ben daurades, i les reservem en una safata plana amb un paper de cuina, i les reservem.
A continuaciĂł, anem posant les mandonguilles a la cassola amb la salsa, i tot seguit hi afegim el bacallĂ , donem unes voltes amb les nanses de la cassola, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts mĂŠs, apaguem el foc, i deixem que reposi uns cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola.

1h 30min



Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!