Arròs de bacallà amb bolets
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 400 gr. de bacallà dessalat.
- 400 gr. d'arròs integral.
- 1 bossa de bolets variats congelats.
- 1 Pebrot verd italià.
- 1/2 Pebrot vermell.
- 1 Ceba tendre gran.
- 1 Pot petit de tomàquet ratllat cru.
- 2 Alls.
- Safrà.
- Julivert.
- Pèsols (un grapat).
- 2 litres de brou de peix.
- 1 got de vermut o vi blanc.
- Oli d'oliva, sal i pebre.
4 racions
Utensilis
Paellera
Elaboració
Tallem la ceba i el pebrot en trossets petits.
Esqueixem el bacallà a bocins.
En una paella posarem a coure els bolets, seguint les indicacions del fabricant, amb un all picat. Reservem. Posem a bullir el brou.
En una paellera, posem la ceba a sofregir, i quan estigui transparent, hi afegim els pebrots trossejats i 1 all esmicolat. Quan estigui cuit el pebrot, hi afegim el tomàquet ratllat (mig pot més o menys). Quan el tomàquet estigui cuit, afegim l'arròs, els bolets i els pèsols.
Afegim el got de o vi, i barregem bé, i deixem que es rossegi 3 o 4 minuts, afegim brou que ho cobreixi tot, salpebrem, i deixem coure uns 20 minuts. Mentre es cou, preparem una picada amb un all, el julivert i el safrà, i ho desfem amb una mica de brou. Anem afegint brou, a mesura que es vagi quedant sec l'arròs,
Al cap de 20 minuts, afegim el bacallà, i la picada, i remenem bé. Corregim de sal i pebre (en funció de si el bacallà està més o menys salat), Deixem coure entre 5 i 7 minuts més.
Parem el foc i ho tapem amb un drap, i tirem per sobre el drap un raig de vermut o vi blanc i deixem que reposi 5 minuts.
Tot seguit es pot servir.
1h
Notes
Per acompanyar aquest arròs, recomano un bon Verdejo de Rueda o un Xacolí basc.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3831 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.