Arròs de bacallà amb bolets
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 400 gr. de bacallà dessalat.
- 400 gr. d'arròs integral.
- 1 bossa de bolets variats congelats.
- 1 Pebrot verd italià.
- 1/2 Pebrot vermell.
- 1 Ceba tendre gran.
- 1 Pot petit de tomàquet ratllat cru.
- 2 Alls.
- Safrà.
- Julivert.
- Pèsols (un grapat).
- 2 litres de brou de peix.
- 1 got de vermut o vi blanc.
- Oli d'oliva, sal i pebre.
4 racions
Utensilis
Paellera
Elaboració
Tallem la ceba i el pebrot en trossets petits.
Esqueixem el bacallà a bocins.
En una paella posarem a coure els bolets, seguint les indicacions del fabricant, amb un all picat. Reservem. Posem a bullir el brou.
En una paellera, posem la ceba a sofregir, i quan estigui transparent, hi afegim els pebrots trossejats i 1 all esmicolat. Quan estigui cuit el pebrot, hi afegim el tomàquet ratllat (mig pot més o menys). Quan el tomàquet estigui cuit, afegim l'arròs, els bolets i els pèsols.
Afegim el got de o vi, i barregem bé, i deixem que es rossegi 3 o 4 minuts, afegim brou que ho cobreixi tot, salpebrem, i deixem coure uns 20 minuts. Mentre es cou, preparem una picada amb un all, el julivert i el safrà, i ho desfem amb una mica de brou. Anem afegint brou, a mesura que es vagi quedant sec l'arròs,
Al cap de 20 minuts, afegim el bacallà, i la picada, i remenem bé. Corregim de sal i pebre (en funció de si el bacallà està més o menys salat), Deixem coure entre 5 i 7 minuts més.
Parem el foc i ho tapem amb un drap, i tirem per sobre el drap un raig de vermut o vi blanc i deixem que reposi 5 minuts.
Tot seguit es pot servir.
1h
Notes
Per acompanyar aquest arròs, recomano un bon Verdejo de Rueda o un Xacolí basc.


Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2242 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies! no pensava que una recepta tan senzilla tingués tants vots.
Moltes gràcies amic Quim. De ben segur que la miraré.
Amic Joan, jo preparo un taboulé similiar, però enlloc de posar-hi tomàquet natural, i poso tomàquet deshidratat, al que...
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com...