Arròs de bacallà amb bolets

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 400 gr. de bacallà dessalat.
  • 400 gr. d'arròs integral.
  • 1 bossa de bolets variats congelats.
  • 1 Pebrot verd italià.
  • 1/2 Pebrot vermell.
  • 1 Ceba tendre gran.
  • 1 Pot petit de tomàquet ratllat cru.
  • 2 Alls.
  • Safrà.
  • Julivert.
  • Pèsols (un grapat).
  • 2 litres de brou de peix.
  • 1 got de vermut o vi blanc.
  • Oli d'oliva, sal i pebre.

4 racions

Utensilis

Paellera

Elaboració

Tallem la ceba i el pebrot en trossets petits.
Esqueixem el bacallà a bocins.
En una paella posarem a coure els bolets, seguint les indicacions del fabricant, amb un all picat. Reservem. Posem a bullir el brou.
En una paellera, posem la ceba a sofregir, i quan estigui transparent, hi afegim els pebrots trossejats i 1 all esmicolat. Quan estigui cuit el pebrot, hi afegim el tomàquet ratllat (mig pot més o menys). Quan el tomàquet estigui cuit, afegim l'arròs, els bolets i els pèsols.
Afegim el got de o vi, i barregem bé, i deixem que es rossegi 3 o 4 minuts, afegim brou que ho cobreixi tot, salpebrem, i deixem coure uns 20 minuts. Mentre es cou, preparem una picada amb un all, el julivert i el safrà, i ho desfem amb una mica de brou. Anem afegint brou, a mesura que es vagi quedant sec l'arròs,
Al cap de 20 minuts, afegim el bacallà, i la picada, i remenem bé. Corregim de sal i pebre (en funció de si el bacallà està més o menys salat), Deixem coure entre 5 i 7 minuts més.
Parem el foc i ho tapem amb un drap, i tirem per sobre el drap un raig de vermut o vi blanc i deixem que reposi 5 minuts.
Tot seguit es pot servir.

1h

Notes

Per acompanyar aquest arròs, recomano un bon Verdejo de Rueda o un Xacolí basc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

549 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Antoni Penya Garcia diu:
N'hem fet per sis persones i encara ens ha quedat una picada per un altre dia.
La mesura dels ingredients i l'explicació del procés són perfectes.
Hem seguit totes les passes, ha sortit molt bo, i tots els comensals ens han donat l enhorabona.
Antoni Penya Garcia diu:
Encara que se sobrentengui, trobo que convé clarir que no hem aplicat per sis persones les quantitats dels ingredients marcades pel Joan sinó que les hem adaptades percentualment.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!