Arròs de bacallà amb bolets

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 400 gr. de bacallà dessalat.
  • 400 gr. d'arròs integral.
  • 1 bossa de bolets variats congelats.
  • 1 Pebrot verd italià.
  • 1/2 Pebrot vermell.
  • 1 Ceba tendre gran.
  • 1 Pot petit de tomàquet ratllat cru.
  • 2 Alls.
  • Safrà.
  • Julivert.
  • Pèsols (un grapat).
  • 2 litres de brou de peix.
  • 1 got de vermut o vi blanc.
  • Oli d'oliva, sal i pebre.

4 racions

Utensilis

Paellera

Elaboració

Tallem la ceba i el pebrot en trossets petits.
Esqueixem el bacallà a bocins.
En una paella posarem a coure els bolets, seguint les indicacions del fabricant, amb un all picat. Reservem. Posem a bullir el brou.
En una paellera, posem la ceba a sofregir, i quan estigui transparent, hi afegim els pebrots trossejats i 1 all esmicolat. Quan estigui cuit el pebrot, hi afegim el tomàquet ratllat (mig pot més o menys). Quan el tomàquet estigui cuit, afegim l'arròs, els bolets i els pèsols.
Afegim el got de o vi, i barregem bé, i deixem que es rossegi 3 o 4 minuts, afegim brou que ho cobreixi tot, salpebrem, i deixem coure uns 20 minuts. Mentre es cou, preparem una picada amb un all, el julivert i el safrà, i ho desfem amb una mica de brou. Anem afegint brou, a mesura que es vagi quedant sec l'arròs,
Al cap de 20 minuts, afegim el bacallà, i la picada, i remenem bé. Corregim de sal i pebre (en funció de si el bacallà està més o menys salat), Deixem coure entre 5 i 7 minuts més.
Parem el foc i ho tapem amb un drap, i tirem per sobre el drap un raig de vermut o vi blanc i deixem que reposi 5 minuts.
Tot seguit es pot servir.

1h

Notes

Per acompanyar aquest arròs, recomano un bon Verdejo de Rueda o un Xacolí basc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4443 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Antoni Penya Garcia diu:
N'hem fet per sis persones i encara ens ha quedat una picada per un altre dia.
La mesura dels ingredients i l'explicació del procés són perfectes.
Hem seguit totes les passes, ha sortit molt bo, i tots els comensals ens han donat l enhorabona.
Antoni Penya Garcia diu:
Encara que se sobrentengui, trobo que convé clarir que no hem aplicat per sis persones les quantitats dels ingredients marcades pel Joan sinó que les hem adaptades percentualment.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: