Calamars farcits

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 12 calamars mitjans.
  • Dos ous durs.
  • 200 grams de llonganissa.
  • Una ceba mitjaneta.
  • 100 grams de pèsols (si pot ser, del temps).
  • Oli verge d'oliva, i sal.
  • 50 grams d'ametlles torrades.

4 racions

Utensilis

Safata de servir.

Elaboració

Farem un sofregit amb la ceba ratllada i les potes dels calamars.
Quan aquest sofregit comenci a rossejar, afegirem la llonganissa que haurem tret del seu embolcall.
Bullirem els ous.
Picarem (no massa) en una picadora les potes, el sofregit les ametlles i els ous.
Anirem farcint d'aquesta pasta els calamars, i els tancarem amb un escuradents.
Ho posarem a la mateixa cassola que hem fet abans el sofregit, i hi afegirem una mica d'aigua (fins a cobrir).
Picarem (ara si) ben picat la resta de massa que ens ha sobrat, i ho posarem dins la cassola, afegirem els pèsols que ja tindrem desgranats, i ho deixarem bullir a foc lent fins que els calamars canviïn de color a més foscos, i la salsa sigui espesseta. Si volem, podem afegir una mica de farina (maizena).
Tindrem cura que no s'obrin, ja que la seva carn és molt sensible.

1h

Notes

És un segon plat que els nostres comensals se'n lleparan els dits.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1633 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: