Lasanya

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 16 plaques de lassanya
  • 250 g de carn picada de porc
  • 250 g de carn picada de vedella
  • 60 cc d'oli
  • 100 g de pastanagues
  • 150 g de ceba tendra
  • 150 g de xampinyons
  • Un porro
  • 1 all
  • Una branqueta d'api
  • 400 g de tomàquets madurs
  • 200 g de mozzarel·la ratllada
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • 50 g de formatge emmental ratllat
  • Sal, pebre i orenga

Pre la beixamel:

  • 40 g de mantega
  • 30 g de farina
  • 500 cc de llet
  • Nou moscada, sal.

6 racions

Elaboració

Posem les plaques de lassanya a remull amb aigua tèbia durant un quart d'hora,
Tallem la pastanaga a tiretes ben fines, la ceba ben petita i el porro a rodanxetes.
Posem l'oli a escalfar i sofregim les verdures a foc lent durant 10 minuts.
A continuació afegim els xampinyons i l'all i els deixem fer 5 minuts més.
Afegim la carn i la deixem fer durant 5 minuts.
Tirem el tomàquet, que haurem pelat i triturat.
Afegim els cubitos de caldo esmicolats i ho deixem fer tot durant 15 minuts més.
Posem una mica d'orenga i donem unes voltes.
Engrassem una safata i posem una capa de pasta.
A sobre hi posem una capa de sofregit i a continuació hi tirem mozzarel·la i formatge parmesà.
Repetim l'operació dues vegades més, acabant amb una capa de pasta.
Preparem la beixamel desfent la mantega i afegint la farina a la que li donarem unes voltes a foc lent.
Afegim la llet tèbia, posem sal i nou moscada i la fem bullir durant un parell de minuts sense deixar de remenar.
Tirem la beixamel per sobre, afegim el formatge emmental i la posem a gratinar.
La deixarem refredar una mica per poder-la tallar bé.

1h


Recepta de cuina de Lasanya

Auí tenim una porció a punt de menjar
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6229 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!