Romesco de peix i marisc

Ingredients

  • 12 escamerlancs
  • 12 llagostins
  • 12 musclos
  • Tres calamars mitjans
  • Sis talls de rap.
  • Sis talls de lluç de palangre.
  • Dues cebes dolces
  • Dues tomaques madures
  • Una cabeça d'alls
  • Una nyora o pebrot de romesco
  • Dues llesques de pa del dia abans
  • Pebre vermell
  • 100 grams d'avellanes i ametlles torrades
  • Oli verge d'oliva, i sal
  • Un quilo de peix de roca pel brou
  • Una fulleta de llorer
  • Un gra d'all cruu.
  • Un polsim de pebre vermell i negre
  • Una copa de conyac
  • Un grapadet de pinyons
  • Una culleradeta de maizena
  • Una mica de farina

6 racions

Utensilis

Una cassola gran, una batidora elèctrica.

Elaboració

Obrirem els musclos al vapor, els hi deixarem mitja closca, i els reservarem
Farem els calamars a rodanxes i els posarem en una cassola, fins que es beguin tot el seu suc. Els reservarem.
Escalivarem les tomaques i la cabeça d'alls.
A la mateixa cassola, hi posarem oli, i les cebes trinxades, i les sofregirem fins que siguin duarades.
Marcarem els escamerlancs, i els llagostins, i els reservarem.
Salpebrarem els talls de rap i lluç, i els fregirem enfarinats i espolsats.Els reservarem.

Pel romesco:

- Posarem en un pot de batidora elèctrica les tomaques escalivades, els alls, prèviament pelats, un raget d'oli, sal, el pebre vermell, les dues llesquetes de pa que haurem fregit, les avellanes, les ametlles, i la nyora prèviament escaldada sense la tija (per tal que entri a dins l'aigua bullint, i s'estovi per poder rascar bé la seva polpa), la maizena, el carquinyoli, l'all cruu i la copa de conyac. Ho batrem tot, i una vegada posat tot el peix i marisc a la cassola, hi afegirem el brou que tindrem fet i colat, i aquesta salsa, i el grapat de pinyons, deixant que bulli plegat durant uns cinc minuts, mirant que no es desfaci el peix.
Deixarem que reposi una estona, per tal que agafi més bon gust.

1h 30min

Notes

Cal servir aquest plat molt calent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4587 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: