Romanesco gratinat amb panses i pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de salsa aurora( la podeu trobar a les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • 150 grams de panses de corint
  • 200 grams de pernil salat picolat
  • Sal
  • Aigua
  • Un romanesco gran( tipus de bròquil )

6 racions

Utensilis

Sis cassoletes de terrissa de mida de les de crema catalana
Una cassola alta metàlica
Una escorredora
Un cassó mitjà
Un colador fí
Una safata plana per anar alforn
Sis plats grans de porcellana blanca
Sis tovallons de paper

Elaboració

Primerament, posem aigua en una cassola fonda i un grapat de sal. Quan l'aigua arrenca a bullir, afegim el romanesco tallat a botonets, i deixem que cogui fins a quedar al "dente".
Tot seguit, l'escorrem i el reservem. A continuació el repartim entre totes les cassoletes i ho reservem.
A part, en un cassó amb aigua calenta, escaldem les panses i les reservem.
Agafem el pernil i el picolem ben picolat i el reservem.
Seguidament, espolsem el romanesco amb les panses i el pernil picolat, el cobrim amb una mica de salsa aurora, l'espolsem amb una mica de formatge ratllat, hi afegim un toc de mantega i ho posem en el forn a 180º, fins que el formatge és ben rosset, i ho podrem treure a taula en un plat amb un tovalló a sota per que no cremi.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1140 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Montse boada colome diu:
M´agrada molt aquesta recepta, passat festes la fare .
Montse

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: