Polpetes de llenguado i llagostins amb salsa de pinya i niu d'arròs negre

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un llenguado de ració d'uns 300 grams aproximadament, filetejat
  • Quatre llagostins pelats
  • Salsa de pinya [Veure recepta]
  • Arròs negre [Veure recepta]
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Vi blanc
  • Julivert picolat
  • Pebre negre en pols

1 racions

Utensilis

Una safata plana per anar al forn
Quatre escuradents
Una flamereta mitjana, per fer servir de motlle
Un ganivet filetejador
Un plat de porcellana blanc

Elaboració

Primerament, farem l'arròs negre com explico a les meves receptes, i la reservarem.
Tot seguit, farem la salsa de pinya i un cop feta, la mantindrem calenta al damunt de la planxa.
Seguidament, netegem el llenguado, traiem tant la pell de sobre com la de sota, i amb l'ajud d'un ganivet ben fi, traurem quatre filets (si no en sabem, sempre podem demanar que ens ho faci la peixatera).
A continuació, emboliquem cada filet amb un llagostí pelat, i el segellem amb un escuradents.
Tot seguit, els posem en una safata plana, els salpebrem, els reguem amb oli i vi blanc, i els posem al forn a 180º, uns set minuts i els retirem.
En el moment de muntar el plat, posem un niu d'arròs negre fet amb l'ajud de la flamera en el centre del plat, ho espolsem amb una mica de julivert picolat pel damunt,i tot seguit passem a muntar el plat.
Agafem les polpetes de llenguado, els hi traiem l'escuradents, i els posem en forma de creu al voltant del niu d'arròs. Seguidament, els cobrim amb la salsa de pinya, els espolsem amb una mica de julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula.

1h 10min

Notes

No cal dir que, farem tants plats de polpetes, com persones siguin a taula.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2582 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: