Cassoleta de verats amb patates, pesols i ous bullits

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis verats de mida mitjana
  • Sis patates mitjanes
  • Quatre ous bullits
  • 300 grams de pesols
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Tomàquet fregit ( el podeu trobar a les mevs receptes )
  • Ví blanc
  • Fumet de peix ( el podeu trobar a les meves receptes )
  • Quatre alls aixafats
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Sal
  • Aigua
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Dos alls pelats

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa
Una paella gran
Un cassó mitjà
Una safata plana metal·lica
Un bol de vidre gran
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, netegem els verats, els traiem el cap i els tallem en tres trossos regulars.
Tot seguit, els salem, els enfarinem i els fregim en una paella amb oli d'oliva. Quant són mig fregits, els retirem i reservem en una safata amb paper de cuina, per treure l'eccés d'oli.
Seguidament, pelem les patates, les casquem i les reservem en un bol amb aigua freda.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba, els alls i el llorer. Tot seguit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un raig de ví blanc.
Passada una estona, afegim el fumet de peix fins a mitja cassola, i tot seguit afegim les patates i els pesols. Deixem que cogui a foc baix fins que les patates són mig cuites.
És en aquest monment que posarem els talls de verat i deixarem que acabi de coure tot plegat una estona més. A part, Posarem en un cassó amb aigua quatre ous i un polsim de sal, a bullir.
Passats deu minuts, els traiem, els refredem, els tallem en dues meitats i els afegim a la cassola amb el verat.
En aquest punt, fem una picada amb: ametlles, pa fregit, julivert picolat, dos alls pelats i un rajoli de fumet. Quan la picada ja esta feta, l'afegim a la cassola, corregim de sal, i ho deixem coure deu minuts més, abans de treure la cassola a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, també la podem fer amb verat congelat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1024 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: