Mongetes verdes saltajades amb carxofes i gírgoles, amb salsa de formatge blau
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 300 grams de mongetes verdes rodones, congelades
- 200 grams de carxofes congelades
- 300 grams de gírgoles naturals
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un pot de nata líquida de mig litre
- 100 grams de formatge blau
- Un manat de porradell
- Aigua
- Nou moscada en pols
6 racions
Utensilis
Una cassola marinera mitjana
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, saltegem les gírgoles tallades a juliana, salpebrades, i les reservem.
A part, en un cassó gran, bullim les mongetes verdes amb aigua i un polsim de sal, i quan són cuites al " dente ", les escorrem, i les afegim a la cassola juntament amb les gírgoles.
Tot seguit, en un cassó amb aigua i sal, posem a coure les carxofes, i quan són cuites, les escorrem i les afegim a la cassola juntament amb les mongetes i les gírgoles.
A part, en el pot de la batedora, esmicolem el formatge blau, hi afegim la nata líquida, i tot seguit passem la batedora, aconsseguint una salsa fina i homogènea.
Seguidament, corregim de sal i nou moscada, i ho afegim a la cassola juntament amb els altres ingredients. A foc mitjà, anem remenant amb l'espàtula de fusta, i ho deixem coure tot junt, uns dotze minuts. Tot seguit, ho espolsem amb porradell picolat, i ja ho podrem servir ataula, en la mateixa cassola.
1h 10min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2547 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.