Salsa de codonyat

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 700 grams de codonyat
  • La part blanca de dos porros
  • Oli d'oliva
  • Un got de vi ranci
  • Brou de verdures ( pot ser de pot )
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Maizena ( si cal )

10 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un atuell amb tapa per guardar la salsa
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, picolem la part blanca dels porros, i la saltem amb un rajolí d'oli en el matteix cassó on farem la salsa. Tot seguit, afegim el codonyat tallat a trossos regulars.
Passada una estona, afegim el vi ranci, deixem que redueixi una mica, i seguidament, afegim el brou de verdures. Passats uns vint minuts, passem la batedora elèctrica i ho passem per un colador fi, en el cassó on acabarem de fer la salsa,
Am el batedor de varetes, anem remenant amb el foc ben baix, i corregim de sal i pebre negre en pols. Quan hem aconsseguit una salsa fina i homogènea, si cal, l'espessem amb una mica de maizena amb un rajolí d'aigua freda.
Un cop ja tenim la salsa al nostre gust, la deixem refredar, i la guardem en un atuell amb tapa fins el moment de fer-la servir.

1h

Notes

Aquesta salsa, és molt adient tant per carn d'aus, com carn de porc, brassejades o al forn.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2592 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
La quantitat de brou, depen de la salsa que necessites fer en cada moment.
Si poses més brou, més l'hauras despessir.
Rep una salutació. Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: