Pollastre de pagès a la brasa

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Pollastre de 2,5 Kg , que a la carnisseria ens tallen i preparen per fer a la brasa
  • Llenya d’alzina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

3 racions

Elaboració

Preparem la brasa en una barbacoa, ho fem amb llenya d’alzina que aguanta molt de temps la brasa, ja que el pollastre i més de pagès necessita temps i no ens podem quedar sense brasa. Si fos xai, amb llenya de pi seria suficient. Tenir la brasa al punt, ens pot portar uns 45 minuts.
Mentre, salpebrem el pollastre.
Quan la brasa està a punt, agafem les graelles, hi posem els trossos de pollastre i col.loquem les graelles en un punt alt de la barbacoa. En un inici, no cal tirar-li oli, es tracte de donar-li voltes molt sovint. Quan porta uns 30 minuts, veurem que ja comença a tenir aquell color daurat. Si la brasa s’encén i ens fa flama, hi tirem un grapat de sal i llestos.
Ara, baixem les graelles a un punt més baix, ja molt a prop de la brasa. Tirem un rajolí d’oli als trossos de pollastre i continuem donant-li moltes voltes i sovint. Depenent de si ens agrada molt o menys fet , el deixem uns 15 minuts més. Amb aquest temps, ens quedaría ben torrat que no cremat. De totes maneres, el temps es veu amb la vista.
Ja es pot servir, normalment acompanyat amb una bona amanida.

50min

Notes

En el temps no hi he posat el que es tarda per fer la brasa.


Recepta de cuina de Pollastre de pagès a la brasa

El pollastre es va fent a la barbacoa.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1633 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: