Rodó de vedella amb salsa de ceps i albercocs agredolços
												Categoria: 
						
						 Carns
 
						Carns
						
						
						
						Tipus de plat: Rostit
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Un tall rodó de vedella de quilo i mig lligat
- Albercocs agredolços (els trobareu a les meves receptes)
- Salsa de ceps (la trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Oli d'oliva
- Aigua
- Vi blanc
- Conyac
- Quatre alls pelats aixafats
- Dues fulles de llorer
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Una safata plana gran de porcellana blanca
Una safata fonda per anar al forn
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Un ganivet filetejador
Elaboració
							Primerament, fem els albercocs agredolços com explico a la meva recepta i els reservem.
A part, fem la salsa de ceps com explico a la meva recepta i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, agafem el tall rodó lligat, el salpebrem  l'espolsem amb herbes proveçals i el fiquem a la safata fonda per anar al forn. Tot seguit afegim: mig dit d'aigua, un bon raig de conyac i vi blanc, ho reguem amb oli d'oliva i tot seguit afegim: els alls aixafats, i el llorer.
A continuació, ho fiquem a coure en el forn a 180º, donant-hi voltes de quan en quan fins els 70 minuts que durarà la cocció.
En el moment de presentar-ho a taula, amb l'ajud del ganivet filetejador fem talls de mig dit de gruix, i els fiquem en fila, a la part de dalt de la safata.
Seguidament, els cobrim amb la salsa de ceps ben calenta, i a la part de baix de la safata, fem una filera amb els albercocs agrdolços i ja ho podrem servir a taula.
														
 1h 30min
 1h 30min 
Notes
Recordeu que quan rostim carns al forn el temps acostuma a ser de 45 minuts per cada quilo de carn més o menys.
 Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels rostits
 
						Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels rostits  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4155 visites.
 4155 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Altres
 Altres Salses
 Salses Salsa
 Salsa 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram