Conill estofat de cal Serafí

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos conills d'un quilo cadascun
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Mig got de conyac
  • Dos gots de cava brut nature
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • 300 grams de xampinyons laminats
  • Pa fregit
  • Julivert
  • Tres alls pelats
  • Ametlles torrades
  • Un "bouquet garní"
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • 100 grams de pinyons
  • 200 grams de prunes sense pinyol
  • Aigua

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un cassó mitjà

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els xampinyons salpebrats, i un cop saltats, els reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua bullint, escaldem els pinyons i les prunes uns tres minuts, i els reservem.
A part, amb l'ajud de la batedora elèctrica fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, julivert picolat, pa fregit, un all pelat, i un cullerot de brou. Un cop feta la picada, la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el conill tallat a trossos regulars salpebrats, juntament amb: una ceba picolada, un bouquet garní, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Tot seguit, afegim un got de conyac i un quart d'ampolla de cava brut nature i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de brou de pollastre casolà, posem el foc baix, i deixem que cogui fins que el conill estigui gairebé cuit.
Tot seguit, afegim la picada i els xampinyons saltats i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que tot el conjunt és cuit. Corregim de sal, ho deixem coure cinc minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Cal Serafí era un bar-restaurant que hi havia a la part baixa de Tarragona, ja fa un grapat d'anys, i estaba regentat pel matrimoni del Serafí Lleonart i na Rosalia Andreu.
Feien una cuina molt casolana, (sobretot la Rosalia), i una de les receptes que feien era aquest conill que avui cuinarem per a tots vosaltres.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2472 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: