Crema de porros amb crostons de pa fregit i formatge de cabra

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • La part blanca de vuit porros
  • Dues patates mitjanes
  • Un tros de formatge de cabra de 500 grams
  • Dos litres i mig de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Nata líquida per muntar
  • Tres llesques de pa de motlle
  • Oli d'oliva

5 racions

Utensilis

Una cassola fonda metàl·lica
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Una sopera gran de porcellana
Cinc bols de porcellana per la crema
Un batedor de varetes
Una safata plana amb un paper de cuina
Una paella gran
Un cassó gran

Elaboració

Primerament en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim les llesques de pa de motlle tallades a quadrets, fins que estiguin ben daurats, i els posarem en una safata amb paper de cuina, i els reservarem.
A part, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregirem els porros tallats a rodelles i les patates pelades i tallades a trossos menuts.
Seguidament, afegim el brou de pollastre i deixem que arrenqui a bullir almenys una hora, tot seguit, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajuda del colador xinès, ho passem en el bol on acabarem de fer la crema.
Fiquem el bol en el foc a foc baix, i deixem que arrenqui a bullir. Un cop a bullit, corregim de sal, afegim un raig de nata líquida per muntar, i amb el batedor de varetes, anem remenant fins obtindre una crema fina i homogènia, i ja la podrem ficar a la sopera, i ho servirem a taula amb els cinc bols.
En el moment de servir-ho, omplim els bols fins a tres quartes parts de crema, i tot seguit afegim uns crostons de pa fregit, i uns quadradets de formatge de cabra pel damunt.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2386 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: