Verat al forn

Ingredients

  • 2 Verats mitjans.
  • 1 Ceba de figueres mitjana.
  • 4 Alls.
  • 4 Patates.
  • Julivert.
  • 1 Tomàquet.
  • 1 Llimona.
  • 1 got petit de vermut blanc.
  • 1 fulla de llorer.
  • 3 nous
  • Uns quants festucs pelats, i unes quantes ametlles.
  • Sal i pebre

Elaboració

Demanem a la peixateria que preparin cada verat en dos filets, traient l'espina.
Els netegem bé traient les restes de vísceres que puguin quedar i els assequem per fora amb paper de cuina. Hi tirem per sobre un raig de llimona i salpebrem.
Tallem les patates a làmines fines.
Tallem a juliana la ceba.
En una safata que pugui anar al forn, hi posem un raig d'oli d'oliva, la ceba, 2 alls aixafats, la fulla de llorer. A sobre hi posem les patates i el tomàquet partit en 4 trossos.
Enfornem a 200 graus durant 30 minuts.
Retirem del forn, afegim el vermut blanc, i enfornem 10 minuts més.
Mentrestant preparem una picada amb els dos alls que resten, el julivert, els festucs, les anous i les ametlles (es pot fer només amb ametlles).
Hi afegim un bon raig d'oli i ho barregem bé, i ho tirem primer per sobre de les patates.
A continuació afegim els verats (amb la pell a sota), i tirem la resta de la picada per sobre.
Enfornem aproximadament entre 4-6 minuts a 180 graus.
Servir tot seguit.

1h

Notes

Els verats aporten una gran varietat de nutrients beneficiosos per l'organisme. Iode, vitamines B12, B6 i B3. Aporta 182 kcal. per cada 100 grams.
Recomano un bon vi blanc de la terra per acompanyar-lo.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

512 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!