Pomes farcides de marisc amb salsa rosa i porradell

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un enciam tipus iceberg
  • Cinc pomes golden de mida gran
  • Salsa rosa (Veure)
  • Un manat de porradell
  • 5 gambes pelades congelades de mida grossa
  • 300 grams de vianda de musclos
  • 300 grams de varetes de cranc
  • 300 grams de gambes congelades pelades de mida gran
  • Dos porros
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Sofregit de tomàquet (Veure)
  • Nata líquida per muntar

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Un bol de vidre gran
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Una cullera de fusta
Un estri per buidar fruites
Una paella gran
Cinc plats de porcellana plans

Elaboració

Primerament, fem la salsa rosa com explico a la meva recepta, i un cop feta la guardem a la nevera tapada amb un paper film.
A part, netegem l'enciam iceberg, la tallem en juliana ben fina, i la guardem en un bol de vidre tapada amb un paper film dins de la nevera.
A continuació, agafem les pomes, els hi tallem la part de dalt, i amb l'estri de buidar fruites les anem buidant tot deixant una paret d'un dit de gruix, i les posem a coure cobertes d'aigua, amb una fulla de llorer i una branca d'api, fins que veiem que ja estan toves, i les retirem del foc i les deixem refredar.
A part, en una paella amb un raig d'oli, saltem les cinc gambes salpebrades uns cinc minuts, i les reservarem.
Seguidament, agafem tot el marisc, i amb un ganivet gran, el piquem ben picat i el reservem.
Tot seguit, agafem la part blanca de dos porros, els piquem ben picats amb el ganivet, i els saltem en una paella amb oli d'oliva, fins que estigui ben transparents, i seguidament hi afegim el marisc i deixem que cogui un set minuts, i tot seguit hi afegirem mig cullerot de sofregit de tomàquet i un bon raig de nata líquida, ho remenem amb la cullera de fusta, ho corregim de sal, i ja ho podem retirar del foc.
Ja per acabar el plat, agafem l'enciam tallat a juliana, i fem un llit en el fons de cada plat, i tot seguit omplim les pomes amb la farsa de marisc, posem una poma en el centre de cada plat, hi afegim una mica de salsa rosa al damunt, i una gamba a sobre amb un pessic de porradell picat, i ja ho podem servir a taula.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

319 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!