Musclos al vapor amb trampó mallorquí

Ingredients

  • 1 Quilo de musclos (millor grans).
  • 1 ceba tendra grossa.
  • 2 Pebrots verds italians.
  • 3 tomàquets d'amanir madurs.
  • 1 fulla de llaurer.
  • 1 Llimona.
  • Un got de vermut blanc.
  • Sal i pebre.
  • Oli d'oliva.

2 racions

Elaboració

Netegem els musclos i els posem dins d'una olla junt la fulla de llaurer, hi afegim el suc de la llimona i el got de vermut. Tirem una mica de pebre per sobre i remenem.
Tapem l'olla i ho posem a foc mitjà fins que els musclos s'hagin obert del tot.
Els retirem i deixem que es refredin.
Mentrestant, tallem a trossos petits els tomàquets, pebrots i ceba (en funció de com siguin els musclos es pot necessitar més o menys verdura) i ho barregem bé, i ho amanim amb sal, pebre, oli, unes gotes de vinagre de Mòdena, i una mica de suc de coure els musclos (aquest suc prèviament el passem per un colador). No ha de quedar molt sucós, el just per amanir.
Retirem dels musclos la closca on no estan enganxats, i un a un els anem omplint del preparat que hem fet abans amb les verdures.
Els deixem a la nevera en una safata, perquè es refredin una mica. A l'estiu són molt refrescants.

45min

Notes

També s'hi pot afegir all i pebrot vermell, això va una mica a gustos.
Aconsello un bon vi blanc molt fred per acompanyar-los.
Els musclos aporten molta vitamina B-12 i és un dels mariscos que aporten més Omega-3.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

673 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!