Rap al forn amb mousse d'allioli i gambes al whisky

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 o 2 Cues de rap (han de sortir 9 talls, 3 per persona).
  • 9 Gambes
  • 3 Patates mitjanes.
  • 125 cl. de vermut blanc.
  • 250 cl. de brou de peix.
  • Oli d'oliva.
  • 2 dents d'all.
  • 1 0u.
  • 1 Bitxo.
  • Whisky.
  • Sal i pebre negre.

3 racions

Elaboració

En una safata de forn posem una mica d'oli, tallem les patates a rodanxes una mica gruixudes, les salpebrem i les col·loquem com a base a la safata.
Preparem un bon morter d'allioli, amb 1 all (al que prèviament treure'm el cor), el rovell d'ou i oli (jo ho faig amb el morter, també es pot fer amb aparell tipus "turmix", i si es vol fer més suau, utilitzar oli de gira-sol), i el reservem.
Tirem 150 cl de brou de peix i el vermut per sobre les patates, i ho posem al forn preescalfat a 180 graus, durant uns 30 minuts.
Mentre es couen les patates, en una paella ampla, esmicolem un all i el bitxo i ho afegim lleugerament amb una mica d'oli d'oliva. Un cop l'all estigui ros però no cremat, hi afegim les gambes, que salem, i afegim un bon raig de whisky per sobre. Tapem la paella i coem les gambes 2 minuts per cara banda. Reservem.
Traiem la safata del forn i comprovem que les patates estan cuites, i si cal que afegim un raig més de brou perquè les patates no quedin seques, l'afegim i ho posem al forn entre 8-10 minuts més.
Posem per sobre les patates els talls de rap i els salem. Fiquem al forn durant uns 6-8 minuts més, en funció del forn.
Afegim l'allioli per sobre dels talls de rap amb una cullera, procurant que quedin coberts per sobre per una bona capa. Posem el gratinador 5-6 minuts, fins a veure que l'allioli agafa color torrat i fa com bombolles (anar amb compte que no es cremi donat que es gratina ràpidament).
Afegim les gambes al costat del rap, i es pot afegir una mica del suc de coure les gambes per sobre les patates si agrada un punt picant.
Ja podem servir.

1h 10min

Notes

Aquest plat es pot acompanyar d'un vi blanc ben fresc. A mi personalment, m'agrada un "Muscat" del pla de llevant de Mallorca.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

668 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!