Llibrets de patata amb cansalada i formatge

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre patates de mida gran
  • Vuit talls de cansalada fumada sense cotna
  • Vuit talls de formatge de barra
  • Una escarola
  • Deu tomàquets xerri
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Mostassa a l'antiga
  • Una llimona
  • Vinagre de poma
  • Pa ratllat

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Una aranya de filferro
Un bol de vidre gran
Quatre plats plans de mida gran
Dos bols de vidre mitjans
Un batedor de varetes
Una safata plana metàl·lica

Elaboració

Primerament en un bol de vidre posem: un raig de suc de llimona, un raig de vinagre de poma, un pessic de sal i pebre negre, una cullera de mostassa a l'antiga, un bon raig d'oli d'oliva, i amb el batedor de varetes ho anem remenant, fins a tenir una vinagreta ben homogènia,i la reservem.
Seguidament, netegem l'escarola i la tallem en trossos regulars, la posem en el bol de vidre i tot seguit hi afegim els tomàquets xerri tallats en dues meitats, hi afegim la vinagreta, ho remenem tot ben remenat, i ho reservem.
A continuació, pelem les patates, i les tallem a lo llarg en talls de mig dit de gruix, i els fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que estiguin ben fregits, i els anem posant en una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i els reservem.
Tot seguit, en una paella sense oli, marquem els talls de cansalada tallats en dues meitats, uns dos minuts, i els reservem.
Seguidament, posarem vuit talls de patata damunt el marbre de la cuina, hi posem dos trossos de cansalada i una llesca de formatge tallada en dues meitats en cadascun, ho tapem amb un altre tros de patata fregida, els passem per ou batut i pa ratllat, i els fregim amb oli d'oliva fins que estiguin ben daurats.
En el moment de servir, posarem dos llibrets a la part de dalt del plat, i a la part de baix posarem una mica d'escarola i tomàquets xerri amanits amb la vinagreta.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta pot servir com a primer plat, o com aperitiu.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

461 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!