Sopa de peix

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un quilo de peix de roca, uns crancs i un cap de rap.
  • Sis gambes i 12 musclos.
  • Unes avellanes i ametlles torrades.
  • Una ceba mitjaneta.
  • Una tomaca mitjaneta vermella i dolça.
  • Una fulla de llorer.
  • Aigua (1,5 litres), oli d'0liva verge, i sal.
  • Un gra d'all.
  • Unes gotetes d'anís.
  • Una rameta de safrà (poc).
  • Unes llesquetes de pa torrat. Pot ser pa del dia abans.

6 racions

Utensilis

Un colador xinès i mà de fusta del mateix colador. Una sopera per servir. Un ratllador o picadora elèctrica, un morter.

Elaboració

En una cassola gran, posarem l'oli, i sofregirem una estona el peix (si és fresc, no cal rentar-lo massa),
Quan comenci a desfer-se, afegirem l'aigua i deixarem que bulli amb la fulleta de llorer i la rameta de safrà durant uns vint minuts.
Posarem els musclos al vapor, i els treurem de la closca. Els reservarem.
Sofregirem les gambes, les pelarem i els hi treurem els caps, que posarem també dins el brou.
Mirarem d'aprofitar alguna molla del peix bullit, (mirant que no hi quedi cap espina) i ho reservarem. Hi ha bastanta molla al cap del rap.
Passarem aquest brou per un colador xinès, desfent tot el peix, apretant-lo bé, per tal que deixi anar el màxim de gust possible, amb l'ajut de la mà de fusta (de punxa) del mateix colador.
En la mateixa cassola que hem sofregit les gambes, hi posarem la ceba ratllada, i la sofregirem. Quan comenci a dorar-se, hi afegirem també la tomaca ratllada i el granet d'all.
Quan aquest sofregit estigui al punt, hi tirarem el brou que ja haurem colat bé, i les llesquetes de pa torrades, juntament amb les ametlles i avellanes, prèviament picades a la picadora o morter.
Ho deixarem bullir una estona, mirant que no se'ns agafi a la cassola. Ho anirem remenant amb una batedora manual (no elèctrica), per desfer el pa.
Hi afegirem finalment els musclos, les molletes de peix, i les gambes, i ho deixarem bullir uns dos minuts més.
Per acabar, hi tirarem les gotetes d'anís, i ho taparem fins l'hora de servir-ho.

1h

Notes

Aquesta sopa és millor fer-la d'un dia per l'altre. També pot servir-se amb dauets de pa fregit.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

33527 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: