Patates farcides a l'estil d'Olot

Categoria:
Origen: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Mig quilo de patates mitjanetes
  • Carn de vedella i porc (150 grams de cada)
  • Un trosset de paté o una llauneta petita
  • Dues cebes mitjanetes
  • Un raget de conyac.
  • Una mica de mantega
  • Oli verge d'oliva, pebre negre i sal
  • Un ou sencer.

4 racions

Elaboració

Bullirem primerament les patates amb pell, després de passar-les per sota l'aigua i netejar-les correctament, i les reservarem.
Farem un sofregit amb la ceba picadeta, i quan sigui confitada, hi afegirem la carn picada, amb la sal i una mica de pebre negre.
Quan tot sigui ben rosset, hi tirarem el conyac i afegirem el paté, deixant-ho al foc uns minuts més. Ho reservarem.
Pelarem les patates, i les tallarem a rodanxes no massa fines.
Agafarem el sofregit de la carn, hi ho posarem enmig de dues rodanxes, tenint cura de buidar-les una mica per posar-hi el farciment.
Quan tinguem les patates farcides, les passarem per ou batut i les fregirem.
Són boníssimes!!!

1h

Notes

Cal menjar-les calentes, acompanyades d'una amanida verda o quelcom de verdura.
Podem fer-les també amb un puré molt espès, i farcint-les igualment.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3850 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Carmen vives diu:
I tant com si que tenen que estar bónsimes, les provaré.
Imma Soto diu:
Ostres... sí que han de ser bones sí. Però ha de ser molt difícil passar-les per ou batut i fregir-les sense que es desmontin.. no?
Teresa Vives Mariné diu:
Aquestes patates, han de ser quasi desfetes, que les puguis manipular bé amb ambdues mans. Per això dic (i jo ho acostumo a fer), que el puré espès ajuda molt a donar-los forma, i arrebossar-les sense pegues una vegada les tens farcides d'un costat. De tota manera, si les bulls, i les buides una mica de dins, també queden bé. S'han de tractar amb paciència, com tota recepta de cuina.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!