Cigrons estofats amb orella de porc

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues orelles de porc
  • Un quilo de cigrons cuits
  • Cinc grans d'all pelats
  • Una ceba picolada
  • Tres fulles de llorer
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Julivert
  • Tomàquet fregit
  • Ví blanc
  • Conyac
  • Pebre negre en gra
  • Una ceba tallada per la meitat
  • Una branca d'àpi
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Aigua

12 racions

Utensilis

Una olla mitjana
Una cassola fonda

Elaboració

Primerament, netegem les orelles en el foc, per si tenen pels.
Després, posem les orelles en una olla amb aigua : sal, l'api, la ceba tallada en dues parts, dues fulles de llorer,dos grans d'all pelats, i un grapat de grans de pebre negre.
Quan les orelles ja són cuites, les traiem i escorrem el brou de la cocció i el reservem.
A part, en una cassola fonda, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer i un gra d'all pelat. Quan és mig fregit, afegim tomàquet fregit de pot i hi afegim un raig de ví, i un raig de conyac. Afegim una mica del brou de la cocció de les orelles i deixem que cogui a foc baix.
A part, agafem les orelles, i les tallem a trocets menuts, les afegim a la cassola, juntament amb els cigrons i una mica de suc de courels ( si pot ser).
Mentrestant, agafem: un gra d'all pelat, julivert, pa fregit i ametlles torrades, i amb una mica de brou, fem una picada, i l'afegim a la cassola. Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja és llest per servir. Nota- no ha de quedar ni massa espés, ni massa clar, doncs es tracta d'un potatge.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3538 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: