Pastís de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 200 gr de farina.
  • 200 gr de sucre.
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 100 ml d'oli (un got petit)
  • Ralladura de 2 llimones.
  • 3 Pomes (grogues tipus Golden)
  • Melmelada de prèssec.

10 racions

Utensilis

Motllo silicona (o similar ) de 25-28 cm.
Pinzell de cuina
Estri de treure cors de les pomes (opcional)
Minipimer o batedora

Elaboració

Barrejem bé en un bol amb el turmix o amb una batedora de varetes, la farina, el sucre, el sobre de llevat, els quatre ous sencers, el vaset d'oli, i la ratlladura de llimona.
Agafem un motllo (he fet servir un de silicona d'un diàmetre de 28 cm), l'untem bé de mantequilla per tots costats, i hi afegim una mica de farina perquè no s'engantxi el pastís.
Treiem el cor de les pomes, si es possible amb un estri especial per fer-ho, i pelem les pomes i les tallem a làmines, ni massa primes ni massa gruixudes.
Forrem el fons del motllo amb la poma, cavalcant cada làmina amb la següent una mica, fent un parell de cercles, i un de petit al mig.
Mentres fem tot això, posem a escalfar el forn a 250º.
Posem la barreja que hem preparat al principi, sobre la poma, que quedi ben repartida.
Repetim la mateixa operació, tornem a posar la poma restant sobre la massa que hem posat, fent altre vegada cercles de poma, igual que abans.
Ho posem al forn mes o menys 60 minuts (és aproximat, a partir dels 45 minuts vigilar, donat que depend molt del forn que es fa servir i de la temperatura ).
Si veiem que la poma està molt blanca, posem el gratinador un moment, vigilant que no es cremi, i li donem un toc de color.
Quan ho treiem del forn, ho desmotllem , i amb un pinzell de cuina, pintem la poma del costat que queda a dalt de melmelada de prèssec, lliugerament, sols per donar color.

1h


Recepta de cuina de Pastís de poma
per Joan Cirera
Recepta de cuina de Pastís de poma
per Joan Cirera

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1180 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: