Lluç amb gambes amb fons de verdura

Ingredients

  • 1 lluç de palangre d'uns 2-2,5 kgs.
  • 12 gambes vermelles
  • 6 patates mitjanes
  • 2 cebes tendres
  • 2 tomàquets
  • 6 alls
  • 6 ametlles torrades
  • 4 avellanes torrades
  • 1 bitxo petit
  • 1 llimona
  • Vermut blanc
  • Whisky

4 racions

Utensilis

Mà de morter

Elaboració

El lluç hem de comprar-lo sencer, i demanar a la peixatera que el netegi i marqui el llom amb tres o quatre talls, segons com sigui de gros. Tallem les patates a rodones no massa primes, la ceba en juliana, i ho fregim en una paella o fregidora.No ho hem de deixar fregir massa, hem de pensar que després aniran al forn uns 8 minuts. Posem el lluç, prèviament salat en una safata de forn que no sigui massa plana,sobre una base d'oli d'oliva. Tallem la llimona per la meitat, mitja llimona fem un suc i la tirem per sobre el peix. L'altre meitat la tallem a rodones, les partim per la meitat i posem els trossos dins els talls que porta el peix al llom.Afegim la patata amb la ceba pels voltants del lluç, obrim els dos tomàquets i posem pel costat (els tomàquets son opcionals, hi ha qui li agrada i a qui no). Salpebrem les patates. Tirem un raig de vermut blanc per sobre el llom del peix. Posem el forn a 180 graus. Mentre, preparem una picada amb 5 alls, julivert, les ametlles i avellanes, amb la mà de morter. Quan el forn estigui a punt posem la safata i marquem 8 minuts de cocció. Mentre en una paella posem un raig d'oli, tallem l'all que queda a trossos, el bitxo partit,fregim un minut, afegim les gambes i les arruixem amb una mica de whisky. Tapem i deixem coure un parell de minuts. Afegim les gambes per sobre les patates i el suquet de fregir-les el repartim per sobre. Quan manquin uns tres minuts, afegim a la picada una mica d'oli de la safata perquè es pugui repartir millor, i amb una cullera la repartim per sobre el llom del peix i de la verdura. Servim, un tall gros per persona.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1818 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: