Sardines arrebossades a l'andalusa, amb tomàquet al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Setze sardines fresques de mida gran
  • Quatre tomàquets madurs de mida mitjana
  • Formatge ratllat
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Tres ous batuts
  • Farina
  • Pebre negre en pols
  • Julivert picolat
  • Tres alls ratllats

4 racions

Utensilis

Una safata petita per anar al forn
Una paella gran
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Quan anem a comprar les sardines, demanem que ens treguin l'espina i les deixin planes com un ventall. A part, tallem els tomàquets en dues meitats, els salpebrem, afegim un rajoli d'oli , espolsem una mica de formatge pel damunt i els enfornem a 180º, fins que el formatge és rós, i els reservem.
Seguidament, en un bol batem els ous, afegim els alls ratllats i un bon grapat de julivert i ho reservem. Tot seguit, agafem les sardines, les salpebrem, les passem per farina, per l'ou batut, les fregim amb oli d'oliva i les anem posant damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli de fregir-les.
En el moment de muntar el plat, posem quatre sardines a la part de dalt del plat, i a la part de baix posem dues meitats de tomàquets al forn. i ja ho podrem servir a taula.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2502 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: