Emperador o peix espasa en escabetx

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre talls d'emperador o peix espasa de 250 grams, aproximadament (cada un )
  • Aigua
  • Un got de vi blanc
  • Un got de vinagre
  • Sal
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Dues cullerades soperes, de pebre vermell dolç
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romaní
  • Dues fulles de llorer
  • Sis alls amb pell, aixafats
  • Una ceba tallada a juliana
  • Una pastanaga tallada a rodelles

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, agafem els talls de peix espasa, els salpebrem, els enfarinem i els fregim amb oli d'oliva, un minut per cada costat, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim : la ceba, els alls, el llorer, la farigola, el romaní, els grans de pebre negre i la pastanaga, i anem remenant amb l'espàtula de fusta. Quan tot el conjunt és mig fregit, afegim el pebre vermell, el got de vi i el got de vinagre, i deixem que redueïxin.
Seguidament, afegirem un got d'aigua, corregirem de sal, i deixarem que arrenqui el bull.
Al cap de dotze minuts, afegirem el peix espasa, posarem el foc baix, i deixarem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja tindrem l'escabetx llest a punt de menjar.

1h 10min

Notes

Ara, el més de setembre, és quan comença l'època del peix espasa, i acaba cap el més de març.
De totes maneres, també el podem comprar congelat, peró no té res a veure amb el gust del fresc. Aquest escabetx, també es pot menjar fred.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1738 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: