Espatlla de xai al forn amb herbes aromàtiques

Ingredients

  • 1 Tros d’espatlla de xai
  • 1 Ceba
  • 2 Tomàquets madurs
  • 1 Cabeça d'alls
  • 1 Copeta de vi blanc
  • 1 Copeta de vi ranci
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Herbes aromàtiques variades (romaní, farigola,…)

1 racions

Elaboració

Fem unes incisions molt petites a l’espatlla amb un ganivet. Salem l’espatlla i la posem en una safata d'anar al forn, amb poc oli a foc viu perquè deixi anar el greix i, un cop daurada, la reservem.
En una paella,amb un bon raig d'oli, sofregim la ceba i,un cop cuita, l'afegim a la safata amb l’espatlla, els tomàquets i la cabeça d'alls. Ho reguem tot amb el vi blanc i el vi ranci.
Hi afegim una mica d'aigua per acabar-ho de cobrir. Rectifiquem de sal i ho posem al forn a 200º, previament preescalfat, durant uns 60 minuts , a mitja cocció hi afegim les herbes aromàtiques i hi tirem suc per sobre. La servim sense la ceba, tomàquets i alls però amb les herbes aromàtiques. La serveixo sense la ceba, tomàquets i alls, per un costum meu de menjar exclusivament la carn, però es pot servir amb els anteriors ingredients.

1h 20min


Recepta de cuina de Espatlla de xai al forn  amb herbes aromàtiques

En el plat per degustar-la.

Recepta de cuina de Espatlla de xai al forn  amb herbes aromàtiques

Detall tros d'espatlla de xai al forn. Per saber si està al límit de l'excel·lència, amb un ganivet es subjecta el tros de carn i només amb la forquilla es treu la carn de l'os. L'os ha de quedar com a la foto.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3022 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: