Rap amb escamarlans i cloïsses

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 16 Talls de rap
  • 16 Escamarlans
  • 2 Dotzenes de cloïsses (demanar- les sense sorra)
  • Oli d'oliva sua
  • Sal
  • Farina
  • 1,5 litres de brou de peix casolà comprat fet (d’entrada 1 litre)
  • 2 Branques de julivert
  • 1 Llesca de pa petita

Pel sofregit:

  • 3 Cebes (millor si són de Figueres)
  • 3 Tomàquets madurs
  • 2 Dents d’all
  • Sal
  • Oli d’oliva suau

7 racions

Elaboració

Del rap (lo primer que hem de fer):

Passem els talls de rap per sota l'aixeta. Els assequem amb paper de cuina. Els salpebrem i enfarinem molt lleugerement.
Els fregim, en una paella gran, quan estan daurats (uns 5 minuts, ja es veu), els anem posant un a un a la cassola de ferro colat on acabarem el plat. Els reservem.

Del sofregit (lo segon que fem) junt amb els escamarlans i cloïsses:

Trinxem les cebes ben petites (ho podem fer amb la picadora elèctrica). Tallem els alls a rodanxes petites i ratllem els tomàquets.
Aprofitem l’oli i la paella de fregir el rap per fer el sofregit.
Hi posem les cebes trinxades , ho salem.
Deixem amorosí la ceba a foc ben lent durant uns 30 minuts, el foc ha de estar ben baix perquè la ceba queda ofegada no fregida. Cuita la ceba, hi posem el tomàquet ratllat i ho deixem coure uns 10 minuts.
Ara, hi afegim els escamarlans i els deixem coure 5 minuts maxim. Hi posem l’all trinxat. Remenem un parell de vegades perquè l’all es cogui una mica. A continuació, hi afegim les cloïsses i TAPEM la paella. Quan les cloïssen estiguin obertes, apaguem el foc.

Continuem:

Amb unes pinces retirem els escamarlans i les cloïsses del sofregit. Els repartim a la cassola on tenim el rap. Ho reservem

Per acabar el plat:

En un cassó, escalfem bé el brou de peix que hem comprat fet.
En una paella amb oli net, daurem una llesca de pa petita. La reservem.
En una olla petita, hi col.loquem el sofregit , el pa i 1 litre del brou que tenim calent i julivert picat. Ho batem i comprovem de sal.
A la cassola on hi ha el rap amb els escamarlans i cloïsses, hi afegim la salsa del triturat anterior.
Deixem que faci xup-xup, uns 10 minuts tot junt. Mirem si hi hem d’afegir més brou. Si ni hem d’afegir, sempre ben calent.
Ja es pot servir el plat.

1h 25min


Recepta de cuina de Rap amb escamarlans i cloïsses

Rap amb escamarlans i cloïsses

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8738 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: