Quiche de bolets i gambes

Categoria:
Recepta per
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: **** 4/5 (3 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 Fulla rodona de pasta de full
  • 1 Bossa de bolets congelats trossejats
  • 1 Bossa de gambes pelades congelades (+- 250 g).
  • 3 Ous
  • 2 cebes tendres
  • 30 g de mantega
  • 300 cc de nata lĂ­quida de cuinar.
  • Sal, pebre blanc i nou moscada.
  • 4 Alls i julivert.
  • Conyac

4 racions

Utensilis

Wok o paella
Motlle baix de 20-22 cms

ElaboraciĂł

En un wok o paella hi posem els bolets congelats i els remenam, fins que es descongelin i treguin tot el suc, que l'eliminarem. Afegim un raig d'oli d'oliva, i els saltegem amb un parell d'alls trossejats i quan estiguin gairebÊ cuits, hi afegirem una mica de julivert picat, i un bon raig de conyac remenant fins que s'evapori. Seguir indicacions de temps de cocció dels bolets indicats a la bossa. Reservam en un bol. Sofregim les dues cebes trossejades amb un raig d'oli i la mantega, fins que estigui daurat, però sense cremar-se. En una paella, posem les gambes pelades, ja descongelades, amb dos alls trossejats, i un raig de conyac (saltegem uns 3 minuts). En un bol, hi posem els tres ous sencers i els batem bÊ. Hi afegim la nata líquida, una mica de sal i pebre, i ratllem nou moscada al gust. Ho barregem bÊ. Un motlle baix de d'uns 20-22 centímetres de diàmetre, el freguem amb una mica de mantega perquè no s'enganxi. Hi posem la pasta de full, ajustant-la bÊ per tots costats. Barregem els bolets amb el sofregit de ceba i les gambes, i ho passem pel wok o paella un parell de minuts perquè quedin ben mesclats. Ho aboquem dins el motlle, mirant que quedi ben repartit per tots costats. Poc a poc hi afegim la barreja de nata i ou, fins que quedi tot cobert. Posem el forn a 200 graus en posició = i ho coem entre 20 i 25 minuts, fins que veiem que la pasta de full està de color torrat. Ho deixem una estona dins el forn apagat perquè acabi de quallar. Ho deixem refredar una estona. A mi particularment m'agrada menjar-ho tebi, però tambÊ es bo fred. Espero que us agradi!

1h

Notes

La recepta l'he preparat amb bolets congelats, però tambÊ pot fer amb bolets frescos (una barreja de rovellons i llenega blanca i negra està boníssim!).


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Quiche de bolets i gambes

Enllaça aquesta recepta:

1751 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!