
Quiche de bolets i gambes
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Fulla rodona de pasta de full
- 1 Bossa de bolets congelats trossejats
- 1 Bossa de gambes pelades congelades (+- 250 g).
- 3 Ous
- 2 cebes tendres
- 30 g de mantega
- 300 cc de nata líquida de cuinar.
- Sal, pebre blanc i nou moscada.
- 4 Alls i julivert.
- Conyac
4 racions
Utensilis
Wok o paella
Motlle baix de 20-22 cms
Elaboració
En un wok o paella hi posem els bolets congelats i els remenam, fins que es descongelin i treguin tot el suc, que l'eliminarem. Afegim un raig d'oli d'oliva, i els saltegem amb un parell d'alls trossejats i quan estiguin gairebé cuits, hi afegirem una mica de julivert picat, i un bon raig de conyac remenant fins que s'evapori. Seguir indicacions de temps de cocció dels bolets indicats a la bossa. Reservam en un bol. Sofregim les dues cebes trossejades amb un raig d'oli i la mantega, fins que estigui daurat, però sense cremar-se. En una paella, posem les gambes pelades, ja descongelades, amb dos alls trossejats, i un raig de conyac (saltegem uns 3 minuts). En un bol, hi posem els tres ous sencers i els batem bé. Hi afegim la nata líquida, una mica de sal i pebre, i ratllem nou moscada al gust. Ho barregem bé. Un motlle baix de d'uns 20-22 centímetres de diàmetre, el freguem amb una mica de mantega perquè no s'enganxi. Hi posem la pasta de full, ajustant-la bé per tots costats. Barregem els bolets amb el sofregit de ceba i les gambes, i ho passem pel wok o paella un parell de minuts perquè quedin ben mesclats. Ho aboquem dins el motlle, mirant que quedi ben repartit per tots costats. Poc a poc hi afegim la barreja de nata i ou, fins que quedi tot cobert. Posem el forn a 200 graus en posició = i ho coem entre 20 i 25 minuts, fins que veiem que la pasta de full està de color torrat. Ho deixem una estona dins el forn apagat perquè acabi de quallar. Ho deixem refredar una estona. A mi particularment m'agrada menjar-ho tebi, però també es bo fred. Espero que us agradi!
1h
Notes
La recepta l'he preparat amb bolets congelats, però també pot fer amb bolets frescos (una barreja de rovellons i llenega blanca i negra està boníssim!).

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2666 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies! no pensava que una recepta tan senzilla tingués tants vots.
Moltes gràcies amic Quim. De ben segur que la miraré.
Amic Joan, jo preparo un taboulé similiar, però enlloc de posar-hi tomàquet natural, i poso tomàquet deshidratat, al que...
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com...