Farinetes de blat de moro i baldanes de ceba
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 500 grams de farina de blat de moro
- Quatre baldanes de ceba
- Oli d'oliva
- Brou de pollastre casolà
- Sal
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Quatre plats fondos
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les baldanes de ceba tallades a rodanxes, i un cop fregides, les reservem.
Seguidament, en un cassó amb brou de pollastre, fiquem la farina de blat de moro, i a foc baix anem remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir un puré de textura fina i homogènia.
Tot seguit, repartim les farinetes en els quatre plats fondos, afegim les rodanxes de baldana repartides pel damunt, i amb una cullera gran, afegim una mica de l'oli de fregir les baldanes, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta, a la meva família fa molts anys que la fem, concretament des de l'època de la post-guerra civil espanyola.
La recepta original es feia amb botifarrons de ceba i pinyons, però en l'actualitat es fa molt difícil trobar-ne, és per això que ara les faig amb baldanes de ceba.
Les farines de blat de moro, cigrons o faves, les podem trobar a les botigues de llegums.
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina de la post-guerra La cuina deles farinetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1348 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.