Tonyina a la marinera amb cols de Brussel·les

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un tros de tonyina de 800 grams (aproximadament), tallat a tacs regulars
  • 500 grams de cols de Brussel·les
  • Fumet de peix [Veure recepta]
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Farina
  • Un brot de julivert
  • Una fulla de llorer
  • Quatre alls pelats
  • Una ceba tallada a la brunesa
  • Vi blanc

5 racions

Utensilis

Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora

Elaboració

Primerament en una cassola fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les cols durant quinze minuts, i un cop cuites, les escorrem i les reservem.
Quan les cols ja estan fredes, les tallem en dues meitats, les passem per farina, i les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin mig daurades, i les reservem en una safata amb un paper de cuina.
Seguidament, agafem els tacs de tonyina, els salpebrem i els enfarinem, i els sofregim en una paella amb oli d'oliva uns cinc minuts, i els reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picada, una fulla de llorer, i els alls aixafats.
Tot seguit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, deixem que redueixi i seguidament hi afegim quatre cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull durant uns dotze minuts, a continuació, hi afegim els tacs de tonyina juntament amb les cols, ho remenem amb les nanses de la cassola, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

990 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: