Olives arbequines en conserva

Aquestes olives es recullen pels voltants de finals d'octubre, primers de novembre, i són amb les que es fa l'oli a molts indrets del Baix Camp, amb DO.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Olives arbequines.
  • Farigola fresca.
  • Aigua embotellada.
  • Sal.
  • Pots de vidre.

Elaboració

Posarem les olives en aigua de l'aixeta durant 24 hores.
Posarem l'aigua embotellada a bullir, (uns dos minuts), amb farigola abundant, la sal, i la deixarem refredar.
La proporció és:nou mides d'aigua per una de sal.Podeu fer la mida amb l'estri que volgueu, sempre amb aquesta proporció. -tassa, got, etc...
Una vegada freda l'aigua, i els pots de vidre néts, els anirem omplint amb les olives, i hi posarem l'aigua de farigola i sal, fins cobrir completament les olives
Els taparem, i els guardarem de cap per avall uns quinze dies, i quan hagi passat aquest temps, ja podem posar-los normals.

1h

Notes

Boníssimes en amanides, com aperitiu, etc...
Tant l'oli que se'n treu, com aquestes olives en adob, tenen com a caracteristica l'amargor del seu gust.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5764 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Teresa Vives Mariné diu:
Em pregunteu si trec l'amargor de les olives.
No l'he tret mai, perquè perdrien tota la gràcia i el gust característic.
Les faig tal qual ho poso a la recepta.
També en tinc una altra de recepta, que podeu mirar, per posar les olives en conserva. És similar.
Igualment, queden bones tan d'una forma com de l'altra.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: