Peus de porc amb bolets
Categoria:
Carns
Recepta per olla a pressió
Típica de: Catalunya
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Tres peus de porc.
- Una pot de bolets variats o de llanegues (millor)
- Sal. Pebre negre.
- Oli verge d'oliva.
- 50 grams d'avellanes torrades DO Reus.
- Un polsim de pebre vermell.
- Una punteta de bitxo.
- Un os del pernil.
- Una mica de maizena.
- Tres grans d'all, més un per la picada.
- Una fulla de llorer.
- Dues llesques de pa del dia abans.
- Dues cebes mitjanetes morades.
- Una tomaca escalivada grossa.
- Un raget de conyac o whisky.
6 racions
Utensilis
Una cassola i un morter per la picada o batidora elèctrica.
Elaboració
Una vegada néts els peus de porc, els tallarem en sis trossos cadascun, i els salpebrarem.
Posarem els peus en una olla a pressió, coberts d'aigua, amb l'os del pernil i una fulleta de llorer.
Deixarem que cogui durant uns 15 o 20 minuts (segons la mida).
Prepararem, mentrestant, en una cassola amb oli un sofregit amb la ceba a trossets petits, i després hi afegirem els alls a trossets, i la tomaca escalivada triturada.
Quan tinguem els peus de porc ben tous, treurem els ossos més grossos, i els posarem a la cassola del sofregit. Hi tirarem el licor, i ho flamejarem.
Farem la picada amb l'all i les ametlles, una mica d'aigua, el pebre vermell, el pa fregit d'antuvi, i la maizena.
Ho tirarem tot a la cassola, amb una punteta de bitxo i els bolets, i deixarem que bulli durant uns cinc minuts més.
1h
Notes
Cal presentar-ho molt calent a taula.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8819 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.