Puding de Poma

Ingredients

  • Cinc pomes Golden
  • Caramel líquid
  • Pastes seques (croissants, magdalenes, galetes, melindros secs, etc.)
  • Pell de llimona
  • Pell de taronja
  • Una branca de canyella
  • 200grams de sucre
  • Un litre de llet (sencera)
  • Set ous
  • Un raig de licor qualsevol (Cointreau, Aromes de Montserrat, Moscatell, etc.)

10 racions

Utensilis

Una pudinera metàlica
Una safata metal·lica fonda per anar al forn
Un estri per treure els cors de les pomes

Elaboració

En un cassó, posem a bullir: Un litre de llet, 200 grams de sucre, una pell de llimona, una pell de taronja i una branca de canyella. Quan ha bullit, ho traiem i ho reservem. Seguidament, pelem les pomes, els hi traiem el cor, i les tallem a trocets menuts. Les posem en un cassó amb un raig d'aigua, i una mica de sucre, i les coem a foc baix. Anem remenant fins que han quedat com una compota, les retirem i reservem. A la llet que hem bullit, afegim set ous sencers, i passem la batedora elèctrica, després d'haver tret totes les pells. Agafem la pudinera, i en el fons hi posem el caramel líquid, després les pastes esmicolades, les emborratxem amb el licor, i hi afegim les pomes confitades. Seguidament, aboquem la barreja de la llet amb els ous, i omplim la pudinera. Ho posem a la safata per anar al forn, i omplim d'aigua fins arribar a tres quartes parts de la pudinera. Ho enfornem a 180º, uns 45-50 minuts, ho punxem amb un escuradents, i si surt net, ja és cuit. Ho deixem refredar, i ho posem a la nevera fins el moment de desclavar-ho i servir.

1h

Notes

Abans de posar l'aigua a la safata gran per anar al forn, en el fons, hi posarem uns fulls de paper de diari, perque ajudin a absorbir l'aigua, i així no bulli quan posem la pudinera amb el puding, i no ens entri aigua a la pudinera. Això també ens serveix per quan fem flams.D'una pudinera així, en surten unes deu racions.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4246 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: