Mongetes de Balaguer, estofades
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Estofat
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 600 grams de mongetes de Balaguer
- Una cua de porc, tallada a trossos regulars
- Una orella de porc, tallada a tires regulars
- Tres tires de costella de porc, tallades a trossos regulars
- Una botifarra culana, negre
- Una ceba pelada, tallada en dues meitats
- Una cabessa d'alls, sencera
- Dues fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua mineral
- Tres alls pelats, i laminats
- Una cullerada de pebre vermell, dolç
- Una culleradeta de bicarbonat
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Primer de tot, posem les mongetes en remull la nit abans, amb una culleradeta de bicarbonat.
En el moment de fer-les, les rentem amb aigua freda, i les posem a l'olla, amb una mica de sal, un bon raig d'oli d'oliva, i tots els ingredients : Les mongetes, la cua, l'orella, la costella, la ceba, el llorer, la cabessa d'alls sencera, i l'aigua necessaria perqué es coguin. A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i ho reservem.
Anem vigilant les mongetes, per si els hi manca aigua, i quan són gairebé cuites, els hi afegim: els alls sofregits, i la botifarra negre, i deixem que s'acabi de coure tot plegat.
Tot seguit, corregim de sal, i ja les podrem treure a taula.
														
 1h
 1h 
Notes
A Catalunya, hi ha moltes varietats de mongetes, apreciades pel seu valor gastronòmic, peró algunes destaquen una mica més, per damunt d'altres, ja bé sigui, per la terra de conrreu, l'aigua que les regguen, etc. Tenim : les mongetes del Ganxet, les mongetes del Barco, les mongetes de Santa Pau, i tenim les mongetes de Balaguer, a la Noguera, que són unes mongetes molt grosses, de tamany, i un veritable plaer a la cuina, tant per qui les cuina, com per qui se les menja. No podem tampoc oblidar-nos, de les mongetes que conreen en el poble de La Febró, a les muntanyes de Prades, ( a la provincia de Tarragona), que són especials, potser per la vermelló de la terra que hi ha en aquest lloc, o potser per l'altitud del poble en si mateix, la veritat, és que són també, unes mongetes excel·lents.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4436 visites.
 4436 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 Joan Corminas
 Joan Corminas![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 
  Carpaccio
 Carpaccio 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Altres
 Altres 
  
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram