Arròs caldós de marisc anticrisi

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit gambes llagostineres del nº2 congelades
  • Quatre escamarlans del nº2 congelats
  • 100 grams de vianda de musclos congelats
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet, [Veure recepta]
  • Un pebrot verd petit
  • Una ceba tendre picolada
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • 400 grams d'arròs bomba.
  • Aigua mineral
  • Mig got de conyac
  • Mig got de moscatell
  • Dues cullerades de picada d'all i julivert feta amb la batedora elèctrica, i amb oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa per sis persones
Una espàtula de fusta
Un cassó gran, per fer el sofregit
Un morter de terrissa, amb la seva mà de morter

Elaboració

Primerament, pelem les gambes i els escamarlans, i posem les closques i els caps a fregir amb oli d'oliva en un cassó gran, (la carn la reservem).
Un cop ben fregits els cap i les closques, afegim el conyac, el moscatell i els dos cullerots de sofregit de tomàquet. Tot seguit, traiem els caps i les closques, i ho piquem en el morter ben aixafats. Afegim una mica d'aigua, ho remenem, ho colem, i tot seguit o posem en el cassó juntament amb la resta d'ingredients.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim el pebrot ben picolat, i la ceba tendre ben picolada. Quan tot plegat és ben fregit, ho afegim en el cassó juntament amb els musclos,
les gambes i els escamarlans tallats per la meitat.
A continuació, posem la quantitat de sofregit, ("marca") que necessitem per fer l'arròs a la cassola de terrissa, afegim l'arròs bomba, ho remenem amb l'espàtula de fusta, afegim les dues cullerades de picada, i quan l'arròs és ben fregit anem afegint-hi l'aigua calenta, poc a poc. Anem remenant sense parar, com si fesim un " rissoto ", corregim de sal, i si cal, anem afegint-hi aigua, fins que l'arròs és cuit, i queda amb un toc caldós, i ja el podrem servir a taula en la mateixa cassola.

40min

Notes

Aquesta recepta l'anomeno ( anticrisi ), perquè la farem amb marisc congelat ja que resulta més econòmica i al mateix temps queda molt saborosa.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3414 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: