Gambes macerades amb vinagreta de mòdena

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis gambes de mida més aviat grans
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vinagreta de Mòdena ( la trobareu a les meves receptes )
  • Una llimona
  • Oli d'oliva
  • Tomàquets cirerols ( xerris )

1 racions

Utensilis

Dos fulls de paper sulfuritzat
Un corró per estirar pasta
Un plat gran de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, pelem les gambes, i guardem en una bossa de plàstic en el congelador, les pells i els caps, per quan tinguem que fer un fumet de peix.
Seguidament, les tallem en dues meitats a lo llarg, i amb l'ajud d'una puntilla, traiem el budell negre que té a lo llarg de la gamba.
A continuació, les posem planes damunt un full de paper sulfuritzat, les salpebrem, els hi afegim un bon raig de suc de llimona, un rajolí d'oli d'oliva, i una bona quantitat de vinagreta de mòdena. Tot seguit,posem un altre full de paper al damunt, i amb molta cura, passem el corró per estirar pasta, i ho deixem a la nevera una bona estona ( unes dues hores ).
En el moment de servir el plat, posem les gambes ben repartides en el plat de porcellana, i en el centre del plat, fem un niu amb els tomàquets tallats en dues meitats.
Tot seguit, ho amanim amb vinagreta de mòdena, i ja ho podrem servir a taula.
(Farem tants plats de gambes, com persones siguem a taula )

40min

Notes

Aquesta recepta, la podem fer amb qualsevol tipus de gambes que gaudim en les costes del nostre pais, per exemple : la gamba de Palamós, la gamba de Tarragona, La gamba de la Barceloneta, La gamba de Sant Carles de la Ràpita, la gamba de Vilanova i la Geltrú, etc. etc.etc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2410 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: