Pappardelle amb salsa de foie i camagrocs

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 g de Pasta (100 grs. per persona)
  • 200 g de Camagrocs
  • 1 Ceba dolça
  • 2 Dents d’all
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva

Per a la salsa de foie:

  • 1 Escalunya
  • 100 g de foie
  • 100 ml de nata
  • 200 ml de brou d'au
  • Un rajolí de vi de Porto
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

2 racions

Elaboració

La pasta s'ha de coure en una olla amb abundant aigua.
Esperem a que bulli per afegir-hi la sal, així es dissoldrà abans a l'aigua. A continuació fiquem la pasta i deixem que bulli durant el temps que ens indiqui el fabricant, evitem remoure-la massa. Quan estigui a punt la colarem, sense afegir aigua freda.
Per altra banda, piquem bé la ceba i l'all, hi posem sal i ho posem en una paella, a foc mig, amb una cullerada d'oli. Deixem fer la verdura i quan ho tinguem tot amb un to daurat , hi afegim els camagrocs (bolets). Els tindrem coen durant 5-10 minuts .
Posem la salsa de foie per sobre i ja es pot servir.

Elaboració de la salsa de foie:

Comencem pelant i tallant l’escalunya en juliana. La tirem en una cassola a foc lent fins que es torni transparent.
Un cop estigui transparent incorporem un rajolí de vi de Porto i deixem que s'evapori l'alcohol. Seguidament incorporem el brou d'au i la nata. Deixem cuinar a foc lent durant 5 minuts.
Passats aquests 5 minuts incorporem el foie tallat a daus i ho deixem 5 minuts que es cuini a foc lent perquè es fongui a poc a poc.
Passem a un got de batedora la salsa i la triturem perquè quedi una salsa fina.
Tornem a posar-la al cassó i la deixem un parell de minuts que cogui a foc lent i es lliguin bé tots els sabors.

30min

Notes

Pappardelle, singular "pappardella" (italià), és un tipus de pasta originari de la Toscana. És del tipus de les pastes allargades, amb forma de banda plana de 2-3 cm d'ample, elaborada amb ou i farina. Es venen seques (en italià: asciutti) o fresques.


Recepta de cuina de Pappardelle amb salsa de foie i camagrocs

En el plat per degustar-lo

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1756 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: