RagĂș de vedella amb xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Un quilo de carn de vedella de la part de la garreta
  • 300 grams de xampinyons naturals laminats
  • 200 grams de pĂšsols congelats
  • Dues pastanagues mitjanes pelades
  • Tres cebes tendres picades
  • Una branca d'api de sis dits de llargada
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romanĂ­
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomĂ quet (el trobareu a les meves receptes)
  • Brou de pollastre casolĂ  (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vi negre
  • Un pot petit de carn de nyores
  • Salsa Perrins o Wocester

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una cullera de fusta gran
Una paella gran
Unes pinces de cuina
Un cassĂł gran
Un colador
Cordill d'embridar

ElaboraciĂł

Primerament, damunt el marbre de la cuina, posem: dues fulles de llorer, una branca d'api, una branca de farigola, una branca de romanĂ­, i fem un "bouquet garni" Ă©s a dir, ho lliguem tot plegat amb un cordill d'embridar, i ho reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim la carn tallada a tacs regulars, juntament amb: les cebes picades i tres alls pelats aixafats, i ho fregim fins que la carn estigui mig daurada, i tot seguit hi afegim: les herbes lligades, dos cullerots de sofregit de tomĂ quet, dues cullerades de carn de nyores, un raig de salsa Perrins, mig got de vi negre, ho remenem amb la cullera de fusta, i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim la carn amb el brou de pollastre, abaixem el foc, tapem la cassola, i deixem que vagi coent-se a foc baix fins que la carn estigui mig cuita.
Mentre es cou la carn, en una paella gran amb un raig d'oli, saltem els xampinyons salpebrats, uns deu minuts, i els reservem.
A part, en un cassĂł gran amb aigua i sal, coem les pastanagues tallades a rodelles juntament amb els pĂšsols uns deu minuts, i tot seguit ho colem i reservem.
Quan veiem que la carn ja és gairebé cuita, retirem el bouquet garní amb unes pinces, i hi afegim: els pÚsols, les pastanagues i els xampinyons, ho remenem amb la cullera de fusta, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat dotze minuts més, apaguem el foc, ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.

2h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: RagĂș de vedella amb xampinyons

Enllaça aquesta recepta:

369 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!