Pastís fondant amb motiu egipci i pà de péssic vellut vermell (red velbet)

Categoria:
Recepta per
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Secs
  • 250 gr Farina reposteria
  • 300 gr de sucre
  • 1 culleradeta Cacau en pols
  • 1 culleradeta de Sal
  • 1 culleradeta de Bicarbonat Sòdic
  • 8 gr llevat royal
  • Líquids
  • 3 ous mitjans
  • 250 ml. d'oli
  • 240 ml de Buttermilk (suero de llet)
  • 30 ml de Colorant alimentari vermell, jo he fet servir el concentrat, he anat afegint fins aconseguir el color
  • 1 culleradeta de Vinagre Blanc
  • 1 culleradeta de aroma de vaïnilla
  • Melmelada de préssec artesana per farcir-lo
  • Per el fondant
  • Núbols, d'aquestes que són xuxes, en el meu cas eren roses
  • Una mica d'aigua
  • I sucre glacé el doble que de núbols
  • Colorant alimentàri si pot ser en pasta millor

10 racions

Elaboració

Per començar barrejarem els ingredients secs, els tamissem i reservem.
Ara us explicaré una mica que és el Buttermilk, és com la mantega de la llet, la podem trobar a lidl però també la podem fer a casa, com ha estat el meu cas. Per fer-la agafareu una tassa i hi posareu la llet, que sobretot ha de ser sencera i estar a temperatura ambient, hi afegim una cullerada de suc de llimona natural i ho deixem reposar 15 minuts, passats aquest temps observareu com si la llet s'hagués tallat, dons això és el suero.
Ara barrejarem els ingredients líquids però a mà, sense fer servir la batedora i amb movieents envolvents. Un cop ho tinguem ben barrejat, afegim 1/3 dels ingredients secs i anem afegint i barrejant fins que aconseguim una massa homogènia, no patiu si us sembla massa líquid, és correcte. Ho posarem al i enfornarem uns 40-45 minuts a 175º o fins fins que al punxar-lo surti sec.
El deixarem refredar, el tallarem per la meitat i farcirem amb la melmelada de préssec. I deixem reposar una bona estona abans de posar-hi el fondant, unes 3 o 4 hores.
Per fer coses petites en fondant crec que és millor comprar-lo fet, ja que dóna molta feina. Així que el detall egipci el vai fer amb fondant blanc que vaig comprar i la base la vaig fer.
Per fer el fondant agafem els núbols i els pesem, seguidament agafem el doble dels núbols de sucre glacé i sobre una taula neta o el marbre de la cuina posem el sucre i hi fem un forat en forma de volcà. Agafarem els núbols i els posarem en un recipient, tallant-los en trocets petits perquè si no se'ns podrien cremar. Ens mullem bé les mans i remenem els núbols procurant que tots quedin una mica mullats, els posem al microones en periodes de 30 segons a temperatura mitja, i anem remenant fins que quedin totalment desfetes.
Afegirem els núbols desfets al volcà de sucre que teniem preparat i amb molt de compte, ja que és molt pringós, anem barrejant-ho tot, jo he començat per l'espatula i quan he vist que més o menys ja estava he acabat amb les mans, que m'he posat una mica de mantega per evitar que se menganxés i s'enganxa moltíssim, finalment he tingut una bola elàstica i molt manejable. En aquest cas he fet servir colorant marró per donar un toc d'antic.
Perquè el fondant s'enganxi al pà de péssic farem el que se'n diu glaça real, és una barreja de clara d'ou amb un raig de llimona i sucre glacé. Ha de quedar una textura semi-liquida així que anirem afegint sucre fins obtenir la textura desitjada. Extendrem el fondant amb l'ajuda d'un corró, pintarem tota la superfície del pastís i els costats i forrarem el pastís amb el fondant. Tallarem la part sobrant i acabarem el pastís com volguem, en aquest cas fent un motiu egipci.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1116 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: