Empanada de tonyina

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per a la massa:

  • 1/2 kg de farina de mitja força
  • 50 g de mantega
  • 1 ou
  • 15 g de sal
  • 10 g de sucre
  • 60 g d'oli d'oliva
  • 100 g de llet
  • 12 g de llevat premsat

Per al farcit:

  • 1/2 kg de ceba
  • 1/4 de tomàquet natural triturat
  • 1/4 de pebrot de morro de bou
  • 3 ous durs
  • pinyons
  • 450 g de tonyina esmicolada
  • sucre, sal
  • pebre blanc

4 racions

Utensilis

Un corró,un ganivet de cuina i una plata de forn.

Elaboració

Per començar, feu un cercle amb la farina sobre una taula, i al centre, aneu-hi posant els ingredients per fer la massa: la mantega, la sal, el sucre, el llevat premsat, la llet i l'ou. Per treballar la massa, comenceu desfent els ingredients del centre, i després, aneu-hi incorporant la farina dels costats, fent un moviment rotatiu perquè la pasta agafi amb més facilitat. Seguiu treballant-la fins que quedi fina i elàstica, i aleshores, tapeu-la i deixeu-la reposar uns 10 minuts. Mentrestant, prepareu el farcit. Poseu a daurar ceba picada en una paella, i quan estigui ben sofregida, afegiu-hi el tomàquet triturat, sal, sucre i pebre blanc. Deixeu-ho coure uns 4 minuts més, i tireu-hi el pebrot picat, els ous durs ratllats, els pinyons i la tonyina esmicolada. Feu que vagi sofregint-se uns 10 minuts més, remenant de tant en tant, i després escorreu-lo en un colador xinès. Divideu la massa de l'empanada en dues porcions, una més petita que l'altra, perquè n'heu de reservar un tros per a la decoració. Estireu una de les porcions amb un corró fins que tingui una forma quadrada. Cargoleu-la amb el corró i desenrotlleu-la sobre una plata d'anar al forn. Tot seguit, escampeu-hi el farcit pel damunt deixant, però, 1 cm de vores per banda per poder-la cosir. Amb un pinzell, pinteu aquestes vores amb aigua perquè no s'enganxi. A continuació, agafeu l'altra porció de massa i feu el mateix que heu fet amb la primera, i esteneu-la sobre el farcit. Retalleu la massa que sobri dels costats, a fi de poder igualar-la, i cosiu l'empanada amb els dits de fora cap a dins. Feu unes tires amb la massa que us ha sobrat, i decoreu-hi la superfície de l'empanada, superfície que heu de pintar amb ou batut. Fet tot això, ja podeu posar l'empanada al forn, a una temperatura de 200 graus i durant 30-35 minuts.

1h


Recepta de cuina de Empanada de tonyina

CRESTA TONYINA

Foto de Yolanda grau

Recepta de cuina de Empanada de tonyina

CRESTA TONYINA TALLADA

Foto de Yolanda grau

Recepta de cuina de Empanada de tonyina
Recepta de cuina de Empanada de tonyina

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2181 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: