Coca de pasta de full amb calçots i xixorrites

Ingredients

  • Quatre plaques de pasta de full individuals de La Sirena
  • La part blanca de vuit calçots
  • 400 grams de xixorrites
  • Oli d'oliva
  • Vuit tomàquets vermells de mida grossa
  • Farina
  • Sal

4 racions

Utensilis

Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una safata de cartró amb blonda
Una safata per anar al forn
Paper sulfuritzat pel forn
Un pinzell per pintar la coca

Elaboració

Primerament, netegem els calçots els tallem en rodelles i els reservem.
Seguidament, tallem els tomàquets en rodelles no massa fines i els reservem.
En una paella amb oli d'oliva i un polsim de sal, fregim els calçots a foc ben baix i els reservem. Tot seguit, espolsem amb farina el marbre de la cuina perqué no s'enganxi la pasta de full. Un cop estirada la pasta, la punxem amb el corró i la cobrim amb les rodelles de tomáquet.
Seguidament, escampem els calçots per tota la superfície de la coca i tot seguit, escampem les xixorrites. A continuació enfornem les coques a 180º fins que la pasta de full estigui daurada.
Quan traiem les coques del forn, amb l'ajud d'un pinzell, les pintem pel damunt amb oli d'oliva i ja les podrem treure a taula amb la safata i la blonda.

1h

Notes

Aquesta coca, també la podem fer amb porros o ceba tendra.
Si aneu a les meves receptes, veureu la recepta " macarrons amb xixorrites " on explico el que eran les xixorrites a l'època de la postguerra civil espanyola.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3713 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: