Cua de bou desossada al vi negre

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una cua 1,5 Kg en trossos
  • 1 branca d’àpid
  • 2 pastanagues grans
  • 3 dents d’all
  • 1 ceba gran
  • 1 parell de porros
  • 1 fulla de llorer
  • 1 tomàquet gros
  • Farina
  • Pebre negre en gra 15 / 20 grans. Boles
  • Pebre negre molt
  • ½ litre de vi negre de qualitat
  • ¼ litre de caldo de verdures
  • Oli i sal

1 ceba, 1 ou i 1 patata per l’acompanyament:

  • *Ceba caramellitzada
  • *Trocet de truita de patata

4 racions

Elaboració

-Tallem les verdures en juliana i salpebrem.
-Posem en un cassó gran les verdures i la carn més el pebre en gra i ho cobrim amb el vi.
-Ho deixem macerant 24 hores a la nevera.
-Després de les 24 hores procedim a fer la cua.
-Separem la carn de les verdures.
-En una olla, colem el vi.
-En una olla a pressió, hi posem oli , enfarinem la carn i quan l’oli és calent , la daurem perquè així retingui els líquits i no perdi sabor ( marcar o segellar la carn ).
-Per acompanyament del plat, fem una mica de ceba caramal.litzada i com un trocet de truita de patata.
-Reservem la carn.
-Amb el mateix oli de segellar la carn , pochem les verdures de la maceració.
-Deixem reduir i hi posem el tomàquet sense pell ni llavors ratllat i ho tornem a deixar reduir.
-Incorporem la carn a les verdures I tomàquet i el vi de la maceració juntament amb el caldo de verdures fins cobrir les peces de carn.
-Tapem l’olla a pressió i deixem coure fins que l’olla piti. Uns 15 minuts.
-Desprès de 30 minuts més, parem el foc i deixem que l’olla perdi tot el vapor.
-Comprovem la cocció i reservem la carn.
-Passem el suc restant i les verdures per el xinès i tornem a incorporar-ho a la carn aquesta en una cassola per tal de fer-li l’últim xup-xup, moment que aprofitarem per comprovar el punt de sal i el de cocció per si fos necessari coure-ho una mica més.
-Per acompanyament del plat, fem una mica de ceba caramel•litzada i un trocet de truita de patata ( no explico com es fa ).

1h 10min


Recepta de cuina de Cua de bou desossada al vi negre
Recepta de cuina de Cua de bou desossada al vi negre

Detall del plat.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3447 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'agost:

Pastís de mascarpone
Pastís de mascarpone
Postres i dolços
Fish and chips
Fish and chips
Peixos i mariscos Tempura
Canelons de salmó
Canelons de salmó
Peixos i mariscos Canelons
Sarsuela de rap
Sarsuela de rap
Peixos i mariscos
Parrillada de marisc i rap
Parrillada de marisc i rap
Peixos i mariscos

Veure receptes d'agost i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: