Braons de porc (codillos) estofats amb bolets i boletes de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos braons de porc de mida grossa
  • Quatre pomes tipus golden
  • Un pot de barreja de bolets de 500 grams
  • Un pot de brou de pollastre d'un litre
  • Llard de porc
  • Mantega
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls aixafats
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi ranci
  • Sal
  • Sucre
  • Mel
  • Vinagre de poma
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa amb tapa
Dues paelles grans
Una espàtula de fusta
Un estri per fer boletes de fruites

Elaboració

Primerament, tallem els braons de porc en dues meitats a lo llarg, els salpebrem i els fiquem a sofregir amb una mica de llard a la cassola de terrissa, fins que estiguin ben daurats, i els hi afegim : la ceba, els alls i el llorer. Quan tot plegat és mig fregit, afegim el sofregit de tomàquet i el vi ranci, i deixem que redueixi. Tot seguit, afegim el brou que cobreixi els braons, tapem la cassola i deixem que cogui a foc mitjà fins que els braons estiguin gairebé cuits.
A part en un paella amb un raig d'oli d'oliva sofregim els bolets salpebrats, fins que hagin deixat anar part de l'aigua, i els reservem.
Seguidament, pelem les pomes i amb l'estri de fer boletes les anem buidant i anem posant les boletes en una paella amb una mica de mantega i un polsim de sucre.
Quan les boletes són una mica daurades, els afegim un raig de mel i vinagre de poma, i deixem que s'acabin de caramelitzar, i les reservem.
Quan els braons ja són gairebé cuits, els hi afegim els bolets, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat. En aquest moment afegim les boletes de poma i deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.

2h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2317 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: