Pit de xai al forn amb salsa americana i patates a la papillot

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tres pits de xai
  • La meva salsa americana (la trobareu a les meves receptes)
  • Tres patates a la papillot (les trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Herbes provençals
  • Conyac
  • Vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Pebre vermell dolç

4 racions

Utensilis

Una placa pel forn
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Dues safates planes de porcellana blanca
Una safata plana pel forn
Paper d'alumini
Un pinzell

Elaboració

Primerament, en una placa pel forn fiquem els pits de xai amb: un raig d'aigua. un raig d'oli d'oliva, un got de conyac i un bon raig de vi blanc.
A part, fem la salsa americana com explico a la meva recepta i la reservem.
Salpebrem els pits de xai, i els espolsem amb herbes provençals. Seguidament, els enfornem a 180º, i a mida que es van coent, els anem pintant amb la salsa americana, fins que són cuits.
A part, fem les patates a la papillot com explico a la meva recepta i un cop cuites, les reservem.
En el moment de presentar el plat a taula, tallem els pits de xai a trossos d'uns tres dits d'ample i els fiquem a la safata de porcellana tot pintant-los amb una mica de salsa americana.
A part en una altra safata, servim les patates a la papillot tallades en dues meitats cadascuna, espolsades amb: sal, pebre vermell dolç i regades amb un bon raig d'oli d'oliva pel damunt, com a guarnició, i ja ho podem treure-ho tot junt a la taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1817 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: