Amanida Gaudí

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Espàrrecs de llauna gruixuts
  • Cogombres
  • Salmó fumat
  • Llagostins
  • Enciam tipus iceberg, tallat en juliana
  • Pastanaga tallada en juliana
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vinagre de poma
  • Tomàquet xerri
  • Oli d’oliva
  • Blat de moro de llauna
  • Julivert picolat

1 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primer de tot, agafem els llagostins i els pelem, deixant-los-hi la cua per pelar. Un cop pelats, els bullim amb aigua i sal uns tres minuts i un cop cuits, els refredem amb aigua i glaçons. Després, els tallem per la meitat des del cap fins a mig llagostí. Un cop fet això, procedirem a muntar el plat. Agafem un plat gran de color blanc. A la part de dalt, fem un trencadís amb el blat de moro. Després, en el centre, posem cinc espàrrecs fent la forma de la façana de la Sagrada Família. En l’espàrrec del centre, hi posem un tomàquet xerri obert per la meitat. Als costats, posem dos trossos de salmó fumat, un xic arrugats. Seguidament, a baix, ho tapem tot plegat amb juliana d’enciam i pastanaga. Damunt del talls de salmó, hi posem un llagostí obert com si fos una estàtua i ho espolsem, amb julivert picat pel damunt. A dalt de tot, posem un cogombret a cada banda, com si es tractés de dos coloms. Per fer la salsa d’aquest plat, agafem els trossos sobrants dels espàrrecs i els posem en un bol amb sal, pebre negre en pols, vinagre de poma i oli d’oliva. Ho passem per la batedora, ho passem per un colador fi i ja tenim la salsa per amanir tot el conjunt.

15min

Notes

Aquesta amanida, en certa manera, vol ser un petit homenatge al gran mestre de l’arquitectura i català universal, Antoni Gaudí i Cornet. L’amanida en si representa la façana de la Sagrada Família de Barcelona.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3956 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: